Dagboek van een leeg bed (مذكرات السرير الفارغ) - Mokhallad Rasem / Toneelhuis

  di 21 t/m wo 22 januari

  Dagboek van een leeg bed (مذكرات السرير الفارغ)

  Mokhallad Rasem / Toneelhuis

  Mokhallad Rasem verzamelt al twintig jaar persoonlijke notities: hij noteert dagelijks beelden die hem in zijn dromen verschijnen, herinneringen die opduiken en indrukken die vanuit de dagelijkse werkelijkheid zijn verbeelding binnen tuimelen. Tijdens de oorlogen in Irak, maar ook later tijdens zijn doortocht via Duitsland naar België als asielzoeker, en later als theatermaker. Tussen een leeg bed en dozen vol herinneringen verwoordt Mokhallad Rasem nu eens diepzinnige gedachten en heftige emoties, dan weer verstilde observaties en verrassende fantasieën. En dat alles voor het eerst in zijn moedertaal, het Arabisch.  Dagboek van een leeg bed is een poëtische uitnodiging om na te denken over het verglijden van de tijd, over afstand en intimiteit, over afscheid moeten nemen en weer opnieuw beginnen.

  تدور احداث المسرحية حول شخص يكتب الذكريات،الأحلام،الخيال.

  Deze performance is Arabisch gesproken en bevat Nederlandse en Engelse boventitels.

  العرض في اللغة العربية
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  van en met
  Mokhallad Rasem
  productie
  Toneelhuis
  Locatie
  Kleine Zaal
  dagboek
  Kurt van der Elst
  Interview Mokhalled Rasem
  Avatar
  vx

  Dagboek van een leeg bed is een intimistische, poëtische vertelling in woord, beeld en klank, persoonlijk én universeel.

  Dagboek van een leeg bed heeft aan die subtiele poëzie genoeg om te raken. ‘Hij zoekt tussen het puin van de geschiedenis naar iets dat glimt’, zegt Rasem bijvoorbeeld halverwege. ‘Hij’ is de angst die rondwaart in Irak, maar het zou evengoed de theatermaker zelf kunnen zijn. Met dit stuk levert hij een intimistisch kleinood af voor een wereld vol geweld.

  Gilles Michiels in De Standaard , 11 oktober 2019

  Mokhallad Rasem (1981) is acteur en regisseur, geboren en opgeleid in Bagdad. De oorlog in Irak gaf zijn leven een andere wending en sinds 2005 woont en werkt hij in België. Sinds 1 januari 2013 is hij als maker verbonden aan het Toneelhuis in Antwerpen, waar hij sindsdien tekende voor een groot aantal producties, veelal in samenwerking met collega-makers uit uiteenlopende windstreken. In 2019 was Mokhallad samen met Kuno Bakker in Theater Kikker te zien in de voorstelling de Verse Tijd van Dood Paard.

  Kurt van der Elst
  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ