D NO BODY - Dario Tortorelli

do 01 januari

D NO BODY

Dario Tortorelli

Choreograaf Dario Tortorelli werkt op het snijvlak van dans en performance en is gefascineerd door het fenomeen gedaanteverwisseling. Geïnspireerd door popcultuur en glamrock speelt hij met identiteit en gender. In de serie D NO Body maakt hij steeds solo performances en is hij op zoek naar het karakter van ROMEO HEART door het lichaam van steeds een andere performer. ROMEO HEART is een moderne versie van een dolende ridder, verstopt onder zijn harnas, reizend door tijd en ruimte op zoek naar een vorm van onsterfelijkheid. In deze speciale editie van D NO BODY zie je drie hoofdstukken van de serie samen in een installatie-performance. Hierin gaat het personage van performer Adi op de meeslepende klanken van David Bowie op zoek naar de identiteit van het lichaam. Beginnend in een bijna mechanisch aandoende installatie transformeert het lichaam langzaam tot iets dat steeds menselijker wordt.

Extra: nagesprek met Dario Tortorelli.
terug <

voorstellingsinformatie
Website
Concept, choreography and installation
Dario Tortorelli
Performance
Adi Amit en studenten van MTD 2 (Modern Theatre Dance) van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
Design
Remko Van Wely
Music
David Bowie and Royksoop Ft. Robyn

De van oorsprong Italiaanse Dario Tortorelli is een opkomend choreograaf en visual artist uit Rotterdam. Hij studeerde in Florence en Cannes zowel klassiek ballet als moderne dans. De laatste jaren danste hij bij Ward/waRD van de bekende Vlaamse choreografe Ann Van den Broek. Hij toont voor het 15-jarig jubileum van WArd/waRD een glimp van de solo die hij aan het maken is voor Ann. Het is een poging om het lichaam te vangen in een onsterfelijk beeld. (te zien in Theater Kikker op 19 februari 2016) In al zijn choreografieën wordt het lichaam van de danser overgenomen door zijn alter ego ROMEO HEART. Ook Ann zal deze transformatie ondergaan. Onder begeleiding van Conny Jannsen Danst/Danslokaal zette hij zijn eerste stappen als choreograaf in stukken als AFTER NEARLY LAND(e)scaping . Nu presenteert hij zijn projecten onder de naam DIVEinD | Dario Tortorelli, waar hij zijn onderzoek naar transformatie en zijn alterego ROMEO HEART voortzet.
Voor deze speciale editie van D NO BODY zullen studenten van de MTD 2 (Modern Theatre Dance) van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten de voorstelling performen en introduceren. Het is een fragment van het stuk dat Dario speciaal voor hen creëerde in de lente van 2016.

Tortorelli onderscheidt zich met dit werk nu al van andere choreografen en maakt zeker nieuwsgierig naar meer.

CLEEFT
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ