D No Body 5 #transcending - Dario Tortorelli

do 01 januari

D No Body 5 #transcending

Dario Tortorelli

Tegenwoordig zijn we steeds meer bezig met het creëren van een monumentaal beeld van onszelf. We willen graag opvallen, erkend en herinnerd worden. Deze dansperformance, die speelt met het lichaam en identiteit, gaat op zoek naar de perfecte avatar van onszelf. Choreograaf Dario Tortorelli vervolgt in D NO BODY 5 #transcending, zijn zoektocht naar hoe ons imago wordt bepaald door de ander. We willen onsterfelijk zijn en tegelijkertijd ergens bij horen. Tortorelli wil nieuwe manieren ontdekken hoe het lichaam weergegeven kan worden door het te abstraheren. Via zijn alter ego Romeo Heart laat hij ons ervaren hoe de dingen die we zien aanvoelen, maar kunnen we hier ook een smaak, geur of geluid aan koppelen? Kunnen we het lichaam weglaten in een fysieke performance? Kunnen we het vervangen als het niet meer zichtbaar is? Tortorelli roept in deze performance een fysieke aanwezigheid op, die net zo tastbaar is als het echte lichaam. Hiervoor werkt hij samen met andere kunstenaars die vanuit verschillende disciplines onderzoek doen naar het creëren van geïdealiseerde zelfbeelden.
terug <

voorstellingsinformatie
concept en choreografie
Dario Tortorelli
dansers
Nicole van den Berg, Paolo Yao, Patrick Schmatzer
muziek en compositie
Thierry Castel
foto: Rob Hogeslag

In hun langzame tocht verplaatsen de performers zich eerst alleen door de ruimte om later een eenheid te vormen en naar balans te zoeken. Samen vormen ze prachtige sculpturale poses.

De van oorsprong Italiaanse Dario Tortorelli is een opkomend choreograaf en visual artist uit Rotterdam. Hij studeerde in Florence en Cannes zowel klassiek ballet als moderne dans. De laatste jaren danste hij bij Ward/waRD van de bekende Vlaamse choreografe Ann Van den Broek. Elke voorstelling is een nieuwe aflevering over het thema identiteit, gender en lichaam. Het is een poging om het lichaam te vangen in een onsterfelijk beeld. In al zijn choreografieën wordt het lichaam van de danser overgenomen door zijn alter ego ROMEO HEART. Eerder was hij in Theater Kikker te zien met D NO BODY installed, een glamrockperformance geïnspireerd op de alterego’s van David Bowie.


terug naar boven Λ