Culturele Zondag: Uitfeest – Motief knokpartij bruiloft nog steeds onbekend - Het eerste Kwartier / Wilhelmer van Efferink

do 01 januari

Culturele Zondag: Uitfeest – Motief knokpartij bruiloft nog steeds onbekend

Het eerste Kwartier / Wilhelmer van Efferink

Een voorproefje van de voorstelling Motief knokpartij bruiloft nog steeds onbekend. Soms lees je iets in de krant, iets schijnbaar triviaals, maar je merkt dat het je niet meer loslaat. Zo overkwam ook regisseur Wilhelmer van Efferink na het lezen van het krantenartikel ‘Motief knokpartij bruiloft nog steeds onbekend’. Een voorstelling werd geboren. In vijf soepel gemonteerde teksten, geschreven door vijf bijzondere schrijvers, wordt geschetst hoe de personages steeds opnieuw proberen te voldoen aan een ideaalbeeld. Een inkijk in mensen die gebukt gaan onder een systeem en de (on)maakbaarheid van het leven. Als het bruiloftsfeest voorbij is en de roes begint uit te werken. Probeert het nichtje de avond te reconstrueren en de schade te herstellen. Het publiek wordt ingewijd in familiegeheimen en persoonlijke verhalen. Langzaam wordt duidelijk waarom deze bruiloft zo uit de hand is gelopen. Deze voorstelling is te zien op 30 september en 1 oktober tijdens de zaal première in Theater Kikker.

Toegang gratis, vanaf een half uur voor aanvang worden kaarten weggegeven aan de deur, op=op.
terug <

voorstellingsinformatie

Regisseur Wilhelmer van Efferink is na zijn afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht/theater zijn carrière gestart bij Theater Kikker. Nu is hij terug met een grootschalige productie die als locatieproject op theaterfestival Oerol in première ging. In 2012 en 2013 binnen Atelier Oerol/Over het IJ. Na groot succes heeft het festival Van Efferink en zijn nieuwe voorstelling Motief knokpartij bruiloft nog steeds onbekend opgenomen in het hoofdprogramma. De voorstelling is de eerste productie van zijn nieuwe groep Het Eerste Kwartier. De afgelopen jaren werkte Wilhelmer aan een combinatie van beeldend & absurdistisch locatietheater. Hij combineert teksttoneel met een fysieke speelstijl, een zoektocht naar uitersten.

 • kompagnie kistemaker
  >

  Missie Márquez - Op weg naar het einde (delen 10,11 en 12) - Kompagnie Kistemaker

  theater

  Missie Márquez - Op weg naar het einde (delen 10,11 en 12) - Kompagnie Kistemaker

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ