CRISPR - Davy Pieters/Theater Rotterdam

  di 29 t/m wo 30 maart

  CRISPR

  Davy Pieters/Theater Rotterdam

  CRISPR is het eerste deel van het vierluik dat Davy Pieters maakt over het opgroeien van de mens in een toekomstige wereld. Centraal staat de levenscyclus, waarin we de mens volgen tijdens geboorte, jeugd, volwassenheid en dood. Bij elke levensfase behandelt Davy een vraagstuk rond de gevolgen van technologische ontwikkelingen en klimaatverandering.

  De voorstelling CRISPR zoomt in op de kinderen die geboren worden na het toepassen van de revolutionaire crispr–cas techniek. De ontwikkelaars van deze ‘genetische schaar’, waarmee erfelijk materiaal zich laat bewerken, kregen hiervoor de Nobelprijs. Met crispr–cas wordt het mogelijk om bewuste keuzes te maken over eigenschappen van toekomstige generaties. Wat betekent het voor een kind als je ouders al voor je geboorte een keuze maakten tussen wie je wel of niet mag zijn? Hoe behouden we onze menselijkheid als we voor genselectie kunnen kiezen?
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  https://davypieters.com/about-davy/
  concept en regie
  Davy Pieters
  muziek
  Jimi Zoet
  Locatie
  Grote Zaal
  davy_pieters_crispr
  Vera Cornel
  Davy Pieters over de crispr–cas techniek
  vx

  Davy Pieters is een belangrijk regisseur en theatermaker die niet meer weg te denken is in het Nederlandse en internationale theaterlandschap.

  VSCD Mime jury

  De voorstellingen van Davy Pieters (1988) zijn onderzoeken naar de toekomstige mens en de manier waarop deze beïnvloed wordt door technologische ontwikkelingen en beeldcultuur. Haar voorstellingen kenmerken zich door een sterke beeldende, fysieke en filmische stijl.

  Tijdens de zomer van 2018 werd Davy Pieters met twee voorstellingen geselecteerd voor de De Biënnale van Venetië. In het najaar 2018 maakte zij met Theater Rotterdam How to Build a Universe en in het voorjaar van 2019 What we leave behind met Theater Utrecht. How to build a Universe kreeg de VSCD mimeprijs 2019.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ