Crashtest Ibsen: Ik zie Spoken - Moeremans&Sons / NNT

wo 22 maart 2017

Crashtest Ibsen: Ik zie Spoken

Moeremans&Sons / NNT

We leven voorzichtig als porseleinen vaasjes, vertonen risicomijdend gedrag, drinken geen druppel alcohol meer als we achter het stuur zitten en gaan in eerste versnelling door de bocht. We verzekeren ons voor elke stap die we zetten, hopend dan wel biddend dat de verzekeraars zelf onze centen niet roekeloos vergokken op de beurs. Bij al dat verzekeren vergeten we de enige echte zekerheid: dat we leven op de garantie van de dood. Dat moet ergens een keer mis gaan, misser dan mis. Ik zie spoken gaat over onze hedendaagse neurotische drang alles te willen controleren en bedwingen en is een theatraal pleidooi voor risico.

In de Crashtest Ibsen-reeks rijden Moeremans&Sons de stukken van de Noorse moraalridder der moraalridders Henrik Ibsen met plankgas tegen de muur om zijn beste ideeën tussen de brokstukken vandaan te halen. In dit nieuwste deel is Ibsens’ Spoken (1881) aan de beurt.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Website
Regie
Sarah Moeremans
Tekst
Joachim Robbrecht
Decor & Licht
Julian Mailwald
Kostuumontwerp
Daphne de Winkel
Spel
Louis van der Waal, Rosa van Leeuwen, Joep van der Geest, Matthijs IJgosse, Eva van Gessel en een wisselend Moeremans&Sons-lid
Julian Maiwald

Moeremans & Sons is een jong collectief dat geregisseerd wordt door Sarah Moeremans. Ze bewerken beroemde toneelstukken om zich te verhouden tot de thema’s van nu. Moeremans&Sons maakt speels, filosofisch en beeldend toneel met humor. Vanaf hun eerste productie waren ze in Theater Kikker te zien. In 2013 met My first Suicide en in de Wintercollectie 2013 met Kill your Character. In 2014 was Shoot the messenger te zien, ondersteund door de Coproducers. De voorstellingen van Moeremans&Sons staan garant voor intelligent actueel maken van lang vervlogen klassieke toneelteksten. Afgelopen seizoen speelden ze Crashtest Ibsen: Nora, het allereerste deel van de crashtests, waarin zij het werk van Ibsen testen op actualiteit. Eerder was al Crashtest Ibsen II: Volksvijand al te zien in Theater Kikker. Deze nieuwe Crashtest Ibsen: Ik zie Spoken gaat in première op Oerol 2016 en zal daarna worden omgebouwd tot een zaalvoorstelling.

Julian Maiwald
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ