Coriolanus (lezing) - Aluin viert!

do 01 januari

Coriolanus (lezing)

Aluin viert!

Coriolanus van William Shakespeare was een van de grootste successen van Aluin. Uitgekomen in 2001 en in reprise in 2006 blies de voorstelling menig zaal omver. Niet in de laatste plaats door het bierviltjesgevecht tussen de Romeinen onder leiding van de lompe, barse Coriolanus en de Volsken, aangevoerd door de sluwe Aufidius. Een kaal maar prachtig stuk met een tijdloos dilemma. Waar moet de macht liggen? Bij het volk of bij een sterke leider? Moeten we overal een referendum voor houden of moeten we het werk maar eens laten doen door één man of vrouw in wie we geloven. Coriolanus had het in zich om alleenheerser te worden vanwege zijn verdiensten op het slagveld, maar miste het politieke talent om zijn heldendom te verzilveren. Hij werd verguisd en verbannen. Toen sloot hij zich aan bij de vijand en bracht zijn eigen Rome aan het wankelen. Coriolanus wordt gelezen door de oorspronkelijke cast: Gabby Bakker, Arend Brandligt, Dennis Coenen, Ramses Graus, Maaike van der Meer en Marcel Roelfsema

Dagelijks: Expo 25 jaar Aluin in de foyer.
Een kwart eeuw Aluin is ook een kwart eeuw theatergeschiedenis. In de foyer zal een Aluinmuseum worden gemaakt met oude en nieuwe posters en beeldmateriaal, met registraties van voorstellingen en rekwisieten en met onbeholpen publiciteitsmateriaal uit de vorige eeuw. Het overlevingsmuseum van een theatergezelschap.
terug <

voorstellingsinformatie
Website
Tekst
Shakespeare
Vertaling, bewerking en regie
Erik Snel
Gelezen door
Gabby Bakker, Arend Brandligt, Dennis Coenen, Ramses Graus, Maaike van der Meer en Marcel Roelfsema.

Het Utrechtse gezelschap Aluin staat garant voor oersterke verhalen en die vertellen ze dan ook al 25 jaar in Theater Kikker, en daar zijn we trots op. Hoog tijd dus om dit veerkrachtige gezelschap uit eigen stad een week lang uit te nodigen om oude maar ook nieuwe verhalen te komen vertellen.


terug naar boven Λ