Continenten - Mart van Berckel / De Nieuwe Oost

  di 17 maart

  Continenten

  Mart van Berckel / De Nieuwe Oost

  Welke duistere verlangens gaan er schuil achter de façade van ons alledaagse bestaan? Wat gebeurt er als de oppervlakte van ons laagje beschaving begint te barsten?

  In Continenten zien we twee mensen die zich staande proberen te houden in een dagelijkse routine, maar uit de scheuren in hun perfecte bestaan kruipen duistere en gewelddadige verlangens. Binnen de vier muren van hun woonkamer lijkt de grens tussen mens en beest angstvallig dun te zijn.

  Regisseur Mart van Berckel en vormgever Vera Selhorst laten zich inspireren door het werk van filmregisseur Michaël Haneke en schilder Edward Hopper. Met minutieus gebruik van muziek, vormgeving en licht, toveren ze een magisch-realistische wereld op toneel waarin de scheidslijn tussen dagelijkse sleur, fantasie en nachtmerrie vervaagt. Een koortsachtige visuele trip die even esthetisch als angstaanjagend is.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Website
  Regie
  Mart van Berckel
  Scenografie
  Vera Selhorst
  Spel
  Freek Nieuwdorp & Merel Severs
  Geluidsontwerp
  Mauro Casarini
  Dramaturgie
  Florian Hellwig
  Techniek
  Rob Daanen & Edwin Smits
  Regieassistentie
  Ruben van den Aardweg
  Productie
  Daphne Storms
  Locatie
  Grote Zaal
  continenten
  Erik Franssen
  Podcastrecensie Theaterkrant
  Avatar
  vx

  Mart van Berckel studeerde piano, muziektheater en regie aan ArtEZ en de Zürcher Hochschule der Künste. Zijn afstudeervoorstelling PLAY MAIDS (2016) won de publieksprijs op festival Körber Studio Junge Regie. Het werk van Mart is visueel, poëtisch en onbegrensd fantasierijk. Geïnspireerd door beeldende kunst, film, klassieke muziek en literatuur maakt hij eigenzinnige en associatieve theatrale collages. Mart gaat daarbij te werk als een componist: met grote precisie en oog voor detail stemt hij beeld, muziek, tekst, licht en beweging op elkaar af. Gefascineerd door ons onderbewustzijn zet hij werelden op het toneel met een volstrekt eigen logica, die soms rechtstreeks uit onze dromen of nachtmerries lijkt te komen. Bij Kameroperahuis maakte hij o.a. de voorstellingen Before I Die en Een Kersentuin (in Theater Kikker te zien in september 2019). In de toekomst is Mart als vaste regisseur verbonden aan het NNT/Club Guy & Roni.

  Erik Franssen
  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ