Kikker Gemist: Continenten - Mart van Berckel / De Nieuwe Oost

zo 20 september 2020

Kikker Gemist: Continenten

Mart van Berckel / De Nieuwe Oost

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Mart van Berckel / De Nieuwe Oost? Bekijk hier alle voorstellingen van Mart van Berckel / De Nieuwe Oost
Welke duistere verlangens gaan er schuil achter de façade van ons alledaagse bestaan? Wat gebeurt er als de oppervlakte van ons laagje beschaving begint te barsten?

In Continenten zien we twee mensen die zich staande proberen te houden in een dagelijkse routine, maar uit de scheuren in hun perfecte bestaan kruipen duistere en gewelddadige verlangens. Binnen de vier muren van hun woonkamer lijkt de grens tussen mens en beest angstvallig dun te zijn.

Regisseur Mart van Berckel en vormgever Vera Selhorst laten zich inspireren door het werk van filmregisseur Michaël Haneke en schilder Edward Hopper. Met minutieus gebruik van muziek, vormgeving en licht, toveren ze een magisch-realistische wereld op toneel waarin de scheidslijn tussen dagelijkse sleur, fantasie en nachtmerrie vervaagt. Een koortsachtige visuele trip die even esthetisch als angstaanjagend is.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Website
Regie
Mart van Berckel
Scenografie
Vera Selhorst
Spel
Freek Nieuwdorp & Merel Severs
Geluidsontwerp
Mauro Casarini
Dramaturgie
Florian Hellwig
Techniek
Rob Daanen & Edwin Smits
Regieassistentie
Ruben van den Aardweg
Productie
Daphne Storms
Locatie
Grote Zaal
continenten
Erik Franssen
Vier vragen aan Mart van Berckel
vx

Mart van Berckel studeerde piano, muziektheater en regie aan ArtEZ en de Zürcher Hochschule der Künste. Zijn afstudeervoorstelling PLAY MAIDS (2016) won de publieksprijs op festival Körber Studio Junge Regie. Het werk van Mart is visueel, poëtisch en onbegrensd fantasierijk. Geïnspireerd door beeldende kunst, film, klassieke muziek en literatuur maakt hij eigenzinnige en associatieve theatrale collages. Mart gaat daarbij te werk als een componist: met grote precisie en oog voor detail stemt hij beeld, muziek, tekst, licht en beweging op elkaar af. Gefascineerd door ons onderbewustzijn zet hij werelden op het toneel met een volstrekt eigen logica, die soms rechtstreeks uit onze dromen of nachtmerries lijkt te komen. Bij Kameroperahuis maakte hij o.a. de voorstellingen Before I Die en Een Kersentuin (in Theater Kikker te zien in september 2019). In de toekomst is Mart als vaste regisseur verbonden aan het NNT/Club Guy & Roni.

Erik Franssen
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ