Constructions of my interior - Kikker Stelt Voor: Sam Scheuermann

  do 09 t/m vr 10 december

  Constructions of my interior

  Kikker Stelt Voor: Sam Scheuermann

  Binnen de herkenbare omgeving van vier plexiglazen wanden, slepen twee figuren onverstoorbaar met hun interieur. In een doorgaande beweging van plaatsen en verplaatsen proberen zij vorm te geven aan hun eigen binnenwereld. Zoekend naar een verhouding tot de dingen om hen heen, bewegen zij zodat zij niet bewogen worden.

  De COVID-19 crisis heeft onze voortrazende wereld in een vreemd vacuüm gebracht van suizende beweging en sluimerende stilstand. Een situatie waarin we geconfronteerd worden met een oncontroleerbaar groot netwerk van actie en reactie, waarvan wij onderdeel uitmaken. Als een beweging zonder begin en einde toont Constructions of my interior een situatie van gedeelde verantwoordelijkheid en afhankelijkheid. Waar het ene niet zonder het andere bestaat, binnen niet zonder buiten, is alles en iedereen onderdeel van dezelfde dans der dingen.

  In navolging op en in hetzelfde glazen vivarium als Nomaden en Goden, vormt Constructions of my interior de derde performance-installatie in deze serie over de mens ‘on display’.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Concept en regie
  Sam Scheuermann
  Performers
  Koen van der Heijden en Sam Scheuermann
  Dramaturgie
  Jasmijn van Wijnen
  Geluidsontwerp
  Krijn Moons
  Lichtontwerp en technisch producent
  Paulina Prokop
  Met dank aan
  Lotte van den Berg, Rachel Feuchtwang, Kelvin Pater, Raïssa Pater en Erik van de Wijdeven
  Mogelijk gemaakt door
  PLAN Brabant, NORMA Corona Fonds en AFK
  Fotografie
  Lara Maassen en Betje Stevens
  Locatie
  Grote Zaal
  constructions_of_my_interior
  Lara Maassen

  Deze voorstelling is onderdeel van Kikker Stelt Voor. In deze serie presenteert Theater Kikker nieuwe theatermakers aan het publiek. Makers die in onze ogen de moeite waard zijn en waarvan wij verwachten nog veel te horen in de toekomst. Om de maker beter te leren kennen organiseren we leuke extra’s zoals een interview of een nagesprek. Meer nieuwe makers leren kennen? Kijk hier voor het Kikker Stelt Voor programma.

  Sam Scheuermann (1994, Tilburg) is een interdisciplinaire performance-kunstenaar. Met haar werk, dat zich bevindt in het grijze gebied tussen theater en beeldende kunst, onderzoekt ze de performativiteit van de ruimte. Steeds weer vertrekkend vanuit de vraag ‘Wie ben ik in relatie tot mijn omgeving?’, analyseert ze fysieke en sociale ruimtes en constellaties. De codes in deze ‘ruimtes’ hebben een grote invloed op hoe wij ons bewegen, verhouden, positioneren en presenteren. Spelend met deze codes ontstaan er beeldende en fysieke performances en installaties die de verhouding tussen performer en toeschouwer op scherp zet. Vanuit deze nieuwe ruimte nodigt Sam de toeschouwer uit tot reflectie op onze plek in het hier en nu.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ