Club Catharsis - Toneelgroep ECHO / de Veenfabriek

Club Catharsis

Toneelgroep ECHO / de Veenfabriek

Afgestompt door haar schijnbaar perfecte, maar lege bestaan gaat een vrouw op zoek naar nieuwe zingeving in haar leven. Ze belandt in een mysterieuze club. Een plek waar nachtmerries werkelijkheid worden en waar de lucht dik is van vervormde geluiden en vreemde muziek. Waar mensen, anders dan in het echte leven, intens leed juist omarmen in plaats van het te willen verdoven. Wat begint als een spel loopt gruwelijk uit de hand. Club Catharsis is rampentheater van het hoogste niveau.

In onze moderne, aangeharkte levens voelen we soms de behoefte om onderworpen te zijn aan iets groots en onherroepelijks. Iets dat ons bagage geeft en de ondraaglijke lichtheid van ons bestaan kan compenseren. Dat, en de gedachte dat we alleen in het aangezicht van de dood inzien wat er werkelijk toe doet, inspireerde Echo en de Veenfabriek tot het maken van Club Catharsis.
terug <

voorstellingsinformatie
Concept
toneelgroep ECHO en Roeland Hofman
Tekst en regie
Roeland Hofman
Muziek
John van Oostrum en Gerjan Piksen
Spel
Anna Schoen, Lotte Dunselman, Michaël Bloos, Ilse Geilen, John van Oostrum
Vormgeving
Sascha van Riel
Locatie
Grote Zaal
club_catharsis
Sanne Peper
Gesprek met theatermakers Anna Schoen en Lotte Dunselman van Toneelgroep ECHO
Avatar
vx
Podcast Radio Catharsis
Avatar
vx

Door de onvoorspelbare tekstbehandeling en de ontregelende muzikale begeleiding van John van Oostrum ontsnapt de voorstelling aan een al te eendimensionale persiflage op new-agespiritualisme en krijgt het stuk een lynchiaans tintje.

NRC -

Deze voorstelling is vernieuwend. Een aanrader voor iedere theaterliefhebber die uitgekeken is op brave toneelstukken. Muziek van John van Oostrum is de kers op de thriller taart die Club Catharsis is.

Toneelgroep Echo is een Arnhems toneelgezelschap dat bestaat uit theatermakers Anna Schoen en Lotte Dunselman. In hun voorstellingen tonen zij een weerspiegeling van de maatschappij, maar dan wel één waarin alles nét even anders is. Hun werk is een kruising van beeldend- en bewegingstheater, performance en nieuw Nederlands teksttheater. Beide actrices worden geroemd om hun uitbundige, rauwe, zeer beeldende speelstijl, wat Dunselman in 2017 de Colombina (prijs voor meest indrukwekkende vrouwelijke bijdragende rol) opleverde. Afgelopen seizoenen was Echo te zien in Theater Kikker met de voorstellingen Tussentijd (2012), Columbina (in samenwerking met De gemeenschap in 2013), Stel je bent een koe (2014), Botten (2015), Burgerlijke Schemering (2017), Hotel Informatie (2018) en de Moraalridder (2018).

De Veenfabriek maakt interdisciplinair muziektheater onder leiding van schrijver en regisseur Joeri Vos en Paul Koek. Met muziek, theater, beeldende kunst, wetenschap, gastronomie, de actualiteit en persoonlijke verhalen creëert de Veenfabriek interdisciplinaire ervaringen, waarin alle zintuigen worden aangesproken. In Theater Kikker was de Veenfabriek te zien met Alles van Waarde (2018). Dit seizoen komt het gezelschap terug met De Stamboom Monologen.

Sanne Peper
 • storytellingfestival_vertel_@020
  >

  Vertel!: Storytellingwalk Utrecht - Soula Notos i.s.m. Theater Kikker

  theater

  Vertel!: Storytellingwalk Utrecht - Soula Notos i.s.m. Theater Kikker

  theater

 • anoek_nuyens
  >

  De Zaak Shell - Anoek Nuyens & Rebekka de Wit / Frascati Producties

  theater

  De Zaak Shell - Anoek Nuyens & Rebekka de Wit / Frascati Producties

  theater

 • het_zuidelijk_toneel
  >

  Casting The Pass - Bram Jansen / Het Zuidelijk Toneel

  theater

  Casting The Pass - Bram Jansen / Het Zuidelijk Toneel

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ