Club Catharsis - Toneelgroep ECHO / de Veenfabriek

  do 09 t/m vr 10 januari

  Club Catharsis

  Toneelgroep ECHO / de Veenfabriek

  Afgestompt door haar schijnbaar perfecte, maar lege bestaan gaat een vrouw op zoek naar nieuwe zingeving in haar leven. Ze belandt in een mysterieuze club. Een plek waar nachtmerries werkelijkheid worden en waar de lucht dik is van vervormde geluiden en vreemde muziek. Waar mensen, anders dan in het echte leven, intens leed juist omarmen in plaats van het te willen verdoven. Wat begint als een spel loopt gruwelijk uit de hand. Club Catharsis is rampentheater van het hoogste niveau.

  In onze moderne, aangeharkte levens voelen we soms de behoefte om onderworpen te zijn aan iets groots en onherroepelijks. Iets dat ons bagage geeft en de ondraaglijke lichtheid van ons bestaan kan compenseren. Dat, en de gedachte dat we alleen in het aangezicht van de dood inzien wat er werkelijk toe doet, inspireerde Echo en de Veenfabriek tot het maken van Club Catharsis.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Concept
  toneelgroep ECHO en Roeland Hofman
  Tekst en regie
  Roeland Hofman
  Muziek
  John van Oostrum en Gerjan Piksen
  Spel
  Anna Schoen, Lotte Dunselman, Phi Nguyen, Ilse Geilen, John van Oostrum
  Vormgeving
  Sascha van Riel
  Locatie
  Grote Zaal
  club_catharsis
  Miek Uittlenhout
  Een gesprek met Theatermakers Anna Schoen en Lotte Dunselman van Toneelgroep ECHO
  Avatar
  vx

  Toneelgroep Echo is een Arnhems toneelgezelschap dat bestaat uit theatermakers Anna Schoen en Lotte Dunselman. In hun voorstellingen tonen zij een weerspiegeling van de maatschappij, maar dan wel één waarin alles nét even anders is. Hun werk is een kruising van beeldend- en bewegingstheater, performance en nieuw Nederlands teksttheater. Beide actrices worden geroemd om hun uitbundige, rauwe, zeer beeldende speelstijl, wat Dunselman in 2017 de Colombina (prijs voor meest indrukwekkende vrouwelijke bijdragende rol) opleverde. Afgelopen seizoenen was Echo te zien in Theater Kikker met de voorstellingen Tussentijd (2012), Columbina (in samenwerking met De gemeenschap in 2013), Stel je bent een koe (2014), Botten (2015), Burgerlijke Schemering (2017), Hotel Informatie (2018) en de Moraalridder (2018).

  De Veenfabriek maakt interdisciplinair muziektheater onder leiding van schrijver en regisseur Joeri Vos en Paul Koek. Met muziek, theater, beeldende kunst, wetenschap, gastronomie, de actualiteit en persoonlijke verhalen creëert de Veenfabriek interdisciplinaire ervaringen, waarin alle zintuigen worden aangesproken. In Theater Kikker was de Veenfabriek te zien met Alles van Waarde (2018). Dit seizoen komt het gezelschap terug met De Stamboom Monologen.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ