Classic Tour - Aluin viert!

do 01 januari

Classic Tour

Aluin viert!

Ooit alleen voor scholieren gemaakt maar in deze jubileumweek voor het eerst door volwassenen te bezoeken; de Classic Tour. Tijdens een theatrale rondleiding door het theater wordt je meegenomen naar het ontstaan van het theater: De Griekse Tragedie. Van het stookhok in de kelder tot de kostuumrekken op zolder. Van kleedkamers tot toiletten, van artiestenfoyer tot regiecabine. Je leert over mythen, over de grote drie tragedieschrijvers, over helden en schurken, godinnen en goden en de tragische maar ook komische gebeurtenissen.

En je mag meedoen. Je speelt in het koor of je bent een stervende prinses. Je bent de ongelukkige zoon van de vermoorde Agamemnon of je wordt gevraagd je mond te houden over de plannen van een moordenares. En zo zijn ontstaan en uitvoering van het theater in een rondleiding met elkaar versmolten. Een verrassend, interactief en spannend theateravontuur.

Dagelijks: Expo 25 jaar Aluin in de foyer.
Een kwart eeuw Aluin is ook een kwart eeuw theatergeschiedenis. In de foyer zal een Aluinmuseum worden gemaakt met oude en nieuwe posters en beeldmateriaal, met registraties van voorstellingen en rekwisieten en met onbeholpen publiciteitsmateriaal uit de vorige eeuw. Het overlevingsmuseum van een theatergezelschap.
terug <

voorstellingsinformatie
Website

Het Utrechtse gezelschap Aluin staat garant voor oersterke verhalen en die vertellen ze dan ook al 25 jaar in Theater Kikker, en daar zijn we trots op. Hoog tijd dus om dit veerkrachtige gezelschap uit eigen stad een week lang uit te nodigen om oude maar ook nieuwe verhalen te komen vertellen.


terug naar boven Λ