Christine van Stralen, de musical - De Gemeenschap

di 05 november 2019

Christine van Stralen, de musical

De Gemeenschap

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van De Gemeenschap? Bekijk hier alle voorstellingen van De Gemeenschap
Ooit was ze een one-hit-only zangeres, nu heeft ze een hese en doorrookte stem. Ooit straalde ze in lichtgewicht dramaseries van de commerciële omroep, nu zit ze meestal thuis, met haar twee honden. Christine van Stralen: wie kent haar nog? Drie mannen willen alles weten van deze grote, blonde vrouw. Talkshow of therapeutische sessie, verhoor of vriendschappelijk contact. Ze onderwerpen haar aan een estafette-interview en zijn pas tevreden als ze als een uitgeperste citroen in de hoek ligt, klaar om voorgoed te worden vergeten.

De Gemeenschap maakt een grappig, pijnlijk, herkenbaar en ontluisterend groepsportret waarin feit en fictie door elkaar lopen. Een nieuw stuk geschreven door Rob de Graaf.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Regie
Roy Peters
Tekst
Rob de Graaf
Spel
Christine van Stralen, Anil Jagdewsing, Kevin Klein, Floyd Koster
Locatie
Grote Zaal
christine_van_stralen
Sanne Peper
Interview Christine van Stralen
vx

Werkelijk interessant aan Christine van Stralen, de musical is de ingreep die de twee auteurs doen door een radicale montage van grote gevoelens, eigen aan de musical zou je kunnen zeggen, met reflecterende of problematiserende tekstfragmenten en scènes.

Auteur Rob de Graaf schreef in de stijl waarin hij uitblinkt: rake filosofieën met een knipoog.

Theatergezelschap De Gemeenschap is opgericht door Roy Peters. Hij regisseert de voorstellingen en speelt soms mee. Rob de Graaf is de vaste schrijver. Het gezelschap maakt theater dat fysiek, verhalend en vormbewust is, het lichaam is altijd het uitgangspunt. De Gemeenschap houdt van goede en van slechte smaak, van high en low culture, van gestileerde abstractie maar ook van onversneden sentiment. In de voorstellingen gaat het bijna altijd over de drang om iets te doen, iets te maken, iets te ondernemen – en over de vele manieren waarop het menselijk onvermogen dat streven in de weg zit. Verhalen worden verteld, maar het zijn altijd gemankeerde en vervormde verhalen. De Gemeenschap is vaste bespeler van Theater Kikker. Eerder waren ze te zien met Stand up, lie down (2015), Shakespeare Club (2017), Romp (2017) en Strindberg & Dal (2019). Romp werd tevens geselecteerd voor Kikkers reprisefestival Kikker Kiest.

Sanne Peper
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ