Christine van Stralen, de musical - De Gemeenschap

  di 05 t/m wo 06 november

  Christine van Stralen, de musical

  De Gemeenschap

  Ooit was ze een one-hit-only zangeres, nu heeft ze een hese en doorrookte stem. Ooit straalde ze in lichtgewicht dramaseries van de commerciële omroep, nu zit ze meestal thuis, met haar twee honden. Christine van Stralen: wie kent haar nog? Drie mannen willen alles weten van deze grote, blonde vrouw. Talkshow of therapeutische sessie, verhoor of vriendschappelijk contact. Ze onderwerpen haar aan een estafette-interview en zijn pas tevreden als ze als een uitgeperste citroen in de hoek ligt, klaar om voorgoed te worden vergeten.

  De Gemeenschap maakt een grappig, pijnlijk, herkenbaar en ontluisterend groepsportret waarin feit en fictie door elkaar lopen. Een nieuw stuk geschreven door Rob de Graaf.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Regie
  Roy Peters
  Tekst
  Rob de Graaf
  Spel
  Christine van Stralen, Anil Jagdewsing, Kevin Klein, Floyd Koster
  Locatie
  Grote Zaal
  christine_van_stralen
  Casper Coster

  Theatergezelschap De Gemeenschap is opgericht door Roy Peters. Hij regisseert de voorstellingen en speelt soms mee. Rob de Graaf is de vaste schrijver. Het gezelschap maakt theater dat fysiek, verhalend en vormbewust is, het lichaam is altijd het uitgangspunt. De Gemeenschap houdt van goede en van slechte smaak, van high en low culture, van gestileerde abstractie maar ook van onversneden sentiment. In de voorstellingen gaat het bijna altijd over de drang om iets te doen, iets te maken, iets te ondernemen – en over de vele manieren waarop het menselijk onvermogen dat streven in de weg zit. Verhalen worden verteld, maar het zijn altijd gemankeerde en vervormde verhalen. De Gemeenschap is vaste bespeler van Theater Kikker. Eerder waren ze te zien met Stand up, lie down (2015), Shakespeare Club (2017), Romp (2017) en Strindberg & Dal (2019). Romp werd tevens geselecteerd voor Kikkers reprisefestival Kikker Kiest.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ