ChopChopBangBang - De Meiden

do 15 december 2016

ChopChopBangBang

De Meiden

Twee actrices staan aan de rand van hun carrière. Onderaan de maatschappelijke ladder. Zij willen weg, vooruit, omhoog, the sky is the limit! Maar waarom lukt dat niet? Via een dwingend pact proberen zij te ontkomen aan hun uitzichtloos lot. Met fysiek geraas, zwetend gezwets en tegen de muren op stuiterend broeden zij op een eindoplossing: een masterplan om het systeem te veranderen. Of is opgeven, braaf zijn en bitter sterven de enige optie? Twee meiden op zoek naar de maakbaarheid van dit bestaan. Want als het leven zo maakbaar is, welke reden hebben wij dan om niet te zijn waar we willen zijn?
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Spel
Linda Lugtenborg & Annemieke Ros
Tekst en dramaturgie
Helena Hoogenkamp
Eindregie
Gerardjan Rijnders
Lichtontwerp
Tjalling Heijkoop
Decor/kostuums
Linda Lugtenborg & Annemieke Ros
©Casper Koster

Actrices Linda Lugtenborg en Annemieke Ros maken een gedurfde vertaling van Genets toneelstuk naar een moderne setting.

Drie net afgestudeerde, jonge, frisse meiden (twee actrices en een schrijfster/dramaturge) maken onder begeleiding van Gerardjan Rijnders een voorstelling. Zij werken vanuit improvisaties, teksten, choreografie en muziek aan een frisse, rauwe, brutale, actuele, vrouwelijke en vooral bevlogen voorstelling. Vorig seizoen lieten zij in Monsteren! al een voorproefje zien van hun werk naar aanleiding van Jean Genets toneelklassieker De Meiden.

Actrices Linda Lugtenborg en Annemieke Ros studeerden in 2014 af aan het RITS in Brussel (Master of Drama). Linda won met haar afstudeervoorstelling Methamorphosen Het Debuut op het ITs festival en speelde die in 2014 in Theater Kikker. Annemieke gooide hoge ogen met haar rol in Romeo en Julia onder regie van Simon de Vos bij Het Paleis in Antwerpen. Schrijfster en dramaturge Helena Hoogenkamp) won nog vóór haar afstuderen in 2014 aan de HKU Writing for Performance de El Hizjra Literatuurprijs. Kortom een drietal sterke ‘meiden’ die wat te vertellen hebben. ChopChopBangBang is hun debuut.

Linda Lugtenborg en Annemieke Ros hebben een extra dimensie aan het stuk toegevoegd.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ