Children of Happyland - Zarah Bracht / Productiehuis Theater Rotterdam

  ma 08 november

  Children of Happyland

  Zarah Bracht / Productiehuis Theater Rotterdam

  Happyland… ooit was het er altijd gezellig, discussies verliepen er beschaafd, de jassen waren gewatteerd, de stoelen ergonomisch en de bedoelingen altijd goed. Wie ontevreden of bitter werd, had het aan zichzelf te danken. Toch?

  Nu steeds meer sprookjes en illusies barsten beginnen te vertonen, wordt het in Happyland steeds moeilijker om te geloven dat alles goed is. Hoe gaan we om met ongemak, onrust en ontluistering? In haar beeldende en fysieke voorstelling Children of Happyland schetst Zarah Bracht een allegorische wereld, tussen sprookje en nachtmerrie in, waarin ze de zenuw van onze tijd blootlegt. Een wereld die voortkomt uit gedachten over blinde vlekken en tunnelvisies, fragiliteit en verdedigingsmechanismen, betogingen en gated communities, angst en moed.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Concept en regie
  Zarah Bracht
  Spel
  Dennis Tiecken, Anneke Sluiters, Melyn Chow e.a.
  Muziek
  Ata Güner
  Scenografie
  Liesje Knobel
  Lichtontwerp
  Hendrik Walther
  Dramaturgisch advies
  Mazlum Nergiz
  Productie
  Productiehuis Theater Rotterdam
  Locatie
  Grote Zaal
  Children_of_Happyland_Zarah_Bracht
  Bart Grietens

  Zarah Bracht (Hamburg, 1990) komt in haar jeugd uitsluitend in aanraking met repertoiretoneel. In Hamburg en Berlijn assisteert Zarah bij verschillende producties van grote stadstheaters (Thalia Theater en Deutsches Theater Berlin) voordat ze begint aan de regieopleiding te Amsterdam, waar ze in 2016 afstudeert. Als regisseur ontwikkelt ze een theatertaal die gebaseerd is op beeld en beweging en gebruikt tekst eerder als toevoeging dan als uitgangspunt.

  Sinds 2018-2019 is Zarah als vaste maker verbonden aan Productiehuis Theater Rotterdam waar ze Wholesale Destruction en Being wrong and how to admit it maakte. Beide voorstellingen waren in Theater Kikker te zien. Children of Happyland is haar derde productie bij Productiehuis TR. Ze verhoudt zich tot hedendaagse politieke en sociale thema’s, maar blijft ver van een journalistieke of documentaire benadering. In plaats daarvan onderzoekt ze de sentimenten en driften die onder de oppervlakte van maatschappelijke debatten sluimeren. In een compositie van beelden, muziek, beweging en tekst creëert ze een intrigerende en soms surreële wereld waarin ‘de boodschap’ eerder gevoeld dan begrepen kan worden.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ