Casting The Pass - Bram Jansen / Het Zuidelijk Toneel

  zo 15 november

  Casting The Pass

  Bram Jansen / Het Zuidelijk Toneel

  Een jonge acteur doet auditie voor zijn droomkans: topvoetballer in het theaterstuk ‘The Pass’. Hij wordt ontvangen in de keuken van de castingdirector. Daar ontspint zich een psychologisch drama waarin rollen worden verwisseld en grenzen opgerekt en verlegd. In Casting The Pass onderzoekt regisseur Bram Jansen de relatie tussen dader en slachtoffer. Theaterstuk en film The Pass (John Donnelly), persoonlijke ervaringen en #MeToo dienen als inspiratiebron voor dit theatraal pleidooi voor het herzien van machtsstructuren en moraal.

  Casting The Pass is geen afrekening met #Metoo beschuldigden, noch een vergoelijking van grensoverschrijdend gedrag. Na de schok van de onthullingen, de mediahype en het gegniffel, is het tijd voor empowerment. Het is een poging het complexe thema invoelbaar en inzichtelijk te maken.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  concept en regie
  Bram Jansen
  Spel
  Jord Knotter en Gerardjan Rijnders
  dramaturgisch advies
  Piet Menu
  Locatie
  Grote Zaal
  casting_the_pass
  Joost de Haas

  Bram Jansen (1988) studeerde in 2012 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht Hij debuteerde in 2013 in Theater Kikker met zijn afstudeervoorstelling Kijken naar Julie, een remake van de theaterklassieker Freule Julie uit 1888. Bram Jansen situeerde de handeling in een piepklein keukentje en maakte van Strindbergs karakterstudie een wonderlijke natuurdocumentaire, compleet met voice-over: Strindberg meets BBC’s  Human Planet. Op het Russische Baltic House festival in St. Petersburg won Bram de ‘Breakthrough Award’ voor deze voorstelling en Theater Kikker selecteerde de voorstelling ook voor Kikker Kiest 2014.

  Daarnaast werkt Bram Jansen als regisseur voor Theater Oberhausen (Duitsland), Toneelgroep Maastricht en Schauspielhaus Zürich (Zwitserland). Samen met Ryan Djojokarso maakte hij bij DOX de voorstellingen XS-society en Tanz ist auch Sport en in 2015 de coproductie Alleen de Grootste Nabijheid van DOX en het Belgische fABULEUS.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ