Burning Butterfly XL - Kikker stelt Voor: Annica Muller/Likeminds

zo 14 februari

Burning Butterfly XL

Kikker stelt Voor: Annica Muller/Likeminds

Burning Butterfly XL is een solo performance van Annica Muller over het nachtelijke leven in stripclub La Luna. Een eigentijdse en theatrale vertelling, die beweegt tussen fictie en docu, gebaseerd op autobiografische verhalen en interviews met ex-collega’s uit de striptease branche. De schoonheid en lelijkheid van het geromantiseerde, doch grillige nachtleven krijgen vorm.

In een hypnotiserend, gestileerd en voortdurend bewegingsidioom, stelt Annica haar lichaam op als spreekbuis van de stripclub. Vanaf een klein kistje brengt ze de nachtwereld tot leven. Snelle schakels en extreme personages passeren de revue. De jonge Butterfly raakt steeds dieper betrokken bij de verhalen en de grens tussen fictie en realiteit vervaagt gevaarlijk. De stralende Butterfly gaat op in haar eigen vlammen.

In de zomer van 2019 speelde Annica een korte festivalversie van deze voorstelling op de Parade, theaterfestival Boulevard, de wereld v.d. parade en het Stadsfestival Zwolle. Burning Butterfly XL is de langere zaalversie.

In deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van stroboscopische effecten.
terug <

tickets >
data & tijden
voorstellingsinformatie
Concept & spel
Annica Muller
Eindregie
Casper Vandeputte
Artistieke begeleiding
Liet Lenshoek
11.0pt; font-family
'Arial',sans-serif; color
black;">Lichtontwerp
Rembrandt Pieplenbosch
11.0pt; font-family
'Arial',sans-serif; color
black;">Technische productie
Jasper Kayser
11.0pt; font-family
'Arial',sans-serif; color
black;">Geluidsontwerp
Marius Mensink
Met dank aan
Barnaby Savage, Marius Mensink, Saskia van der Klei
Locatie
Grote Zaal
burning butterfly
Jean van Lingen

Deze solo toont vooral de sterke techniek van Muller spel… Met schijnbaar minimale inzet – een verandering van houding, een andere mimiek, een flink aangezet accent – roept ze compleet andere personages op, waarvan meteen duidelijk is wat voor types het zijn. Door snel te schakelen bewaart ze, zonder een seconde van haar plek te komen, een spannende dynamiek, geen moment verliest ze de controle. Haar spel is zowel gevaarlijk als lichtzinnig, even duister als humoristisch.

Sander Janssen - Theaterkrant

De performance gaat over de schoonheid en de lelijkheid van het nachtleven – en daarmee van het leven zelf’… ‘Net als bij theater is in de stripwereld de grens tussen fictie en realiteit diffuus’, zegt Muller.

Sander Janssens - Het Parool

Annica Muller (1991) studeerde in 2015 af aan de HKU Acteursopleiding in Utrecht, met de afstudeervoorstelling; This Ain’t Fucking Paris. Ze laat zich inspireren door alles wat ze tegenkomt; van hoge kunst tot glimmende kitsch. Ze idealiseert popcultuur, romantiseert spiritualiteit en verwerpt dogma’s. In haar werk zoekt ze de grens tussen fictie en realiteit. Muller neemt haar publiek mee in haar theatrale onderzoek, dat het midden houdt tussen performance, mime en teksttoneel.

Ze richtte samen met Barnaby Savage stichting Just Another Prophecy op. Samen maakten ze de voorstelling Chasing Summer voor Theaterfestival Boulevard en speelden met o.a. Tine Cartuyvels, Tessa Friedrich en Milan Boele van Hensbroek. In 2017 volgende Chasing Summer part2 op theaterfestival Boulevard. Muller is o.a. te kennen van Come-Unity van Collectief Poly Poly, ze speelde in Allemaal Mensen van Toneelgroep Oostpool regie Marcus Azzini, Colossus van theatergezelschap Abattoir Fermé regie Stef Lernous en Voor wie is niets onmogelijk regie Hanna van Mourik Broekman.

Kikker Stelt Voor
Deze voorstelling is onderdeel van Kikker Stelt Voor. In deze serie presenteert Theater Kikker één keer per maand een nieuwe theatermaker aan het publiek. Een maker die in onze ogen de moeite waard is en waarvan wij verwachten nog veel te horen in de toekomst. Om de maker beter te leren kennen organiseren we leuke extra’s zoals een interview of een nagesprek. I.v.m. de RIVM richtlijnen zoeken we per voorstelling naar leuke passende vormen. Meer nieuwe makers leren kennen? Kijk hier voor het Kikker stelt voor programma.

Jean van Lingen
 • vormen_van_opdringerigheid
  >

  Vormen van Opdringerigheid - Kikker Stelt Voor: Collectief Het Paradijs

  theater

  Vormen van Opdringerigheid - Kikker Stelt Voor: Collectief Het Paradijs

  theater

 • laura_van_dolron
  >

  De Nieuwe Laura - Laura van Dolron

  theater

  De Nieuwe Laura - Laura van Dolron

  theater

 • casting_the_pass-voorstelling
  >

  Casting The Pass - Bram Jansen / Het Zuidelijk Toneel

  theater

  Casting The Pass - Bram Jansen / Het Zuidelijk Toneel

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ