Burning Butterfly XL - Annica Muller

  vr 14 t/m za 15 januari

  Burning Butterfly XL

  Annica Muller

  Burning Butterfly XL is een solo performance van Annica Muller over het nachtelijke leven in stripclub La Luna. Een eigentijdse en theatrale vertelling, die beweegt tussen fictie en docu, gebaseerd op autobiografische verhalen en interviews met ex-collega’s uit de striptease branche. De schoonheid en lelijkheid van het geromantiseerde, doch grillige nachtleven krijgen vorm.

  In een hypnotiserend, gestileerd en voortdurende bewegingstaal, stelt Annica haar lichaam op als spreekbuis van de stripclub. Vanaf een klein kistje brengt ze de nachtwereld tot leven. Snelle schakels en extreme personages passeren de revue. De jonge Butterfly raakt steeds dieper betrokken bij de verhalen en de grens tussen fictie en realiteit vervaagt gevaarlijk. Tot de stralende Butterfly opgaat in haar eigen vlammen.

  In de zomer van 2019 speelde Annica een korte festivalversie van deze voorstelling op de Parade, theaterfestival Boulevard, de wereld v.d. parade en het Stadsfestival Zwolle. Burning Butterfly XL is de langere zaalversie.

  Let op: In deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van stroboscopische effecten.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Concept & spel
  Annica Muller
  Eindregie
  Casper Vandeputte
  Artistieke begeleiding
  Liet Lenshoek
  Met dank aan
  Barnaby Savage, Marius Mensink, Saskia van der Klei
  Locatie
  Kleine Zaal
  burning_butterfly
  Jean van Lingen

  Deze solo toont vooral de sterke techniek van Muller spel… Met schijnbaar minimale inzet – een verandering van houding, een andere mimiek, een flink aangezet accent – roept ze compleet andere personages op, waarvan meteen duidelijk is wat voor types het zijn. Door snel te schakelen bewaart ze, zonder een seconde van haar plek te komen, een spannende dynamiek, geen moment verliest ze de controle. Haar spel is zowel gevaarlijk als lichtzinnig, even duister als humoristisch.

  Sander Janssen - Theaterkrant

  ‘De performance gaat over de schoonheid en de lelijkheid van het nachtleven – en daarmee van het leven zelf’… ‘Net als bij theater is in de stripwereld de grens tussen fictie en realiteit diffuus’, zegt Muller.

  Sander Janssens - Het Parool

  Annica Muller (1991) studeerde in 2015 af aan de HKU Acteursopleiding in Utrecht, met de afstudeervoorstelling; This Ain’t Fucking Paris. Ze laat zich inspireren door alles wat ze tegenkomt; van hoge kunst tot glimmende kitsch. Ze idealiseert popcultuur, romantiseert spiritualiteit en verwerpt dogma’s. In haar werk zoekt ze de grens tussen fictie en realiteit. Muller neemt haar publiek mee in haar theatrale onderzoek, dat het midden houdt tussen performance, mime en teksttoneel.

  Ze richtte samen met Barnaby Savage stichting Just Another Prophecy op. Samen maakten ze de voorstelling Chasing Summer voor Theaterfestival Boulevard en speelden met o.a. Tine Cartuyvels, Tessa Friedrich en Milan Boele van Hensbroek. In 2017 volgende Chasing Summer part2 op theaterfestival Boulevard. Muller is o.a. te kennen van Come-Unity van Collectief Poly Poly, ze speelde in Allemaal Mensen van Toneelgroep Oostpool regie Marcus Azzini, Colossus van theatergezelschap Abattoir Fermé regie Stef Lernous en Voor wie is niets onmogelijk regie Hanna van Mourik Broekman.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ