Burgerlijke Schemering - Tg. Echo

vr 10 februari 2017

Burgerlijke Schemering

Tg. Echo

In een tijd waarin iedereen bijzonder en uniek probeert te zijn, vallen de werkelijk andersdenkenden en andersdoeners buiten de boot. Met Burgerlijke Schemering breekt tgECHO een lans voor het absurde en het waanzinnige. Want wie bepaalt wat normaal is? En wat is dat “normaal zijn”? Bestaan er wel normale mensen?

In Burgerlijke Schemering leven twee vrouwen en een man in een eigen universum. Samen bepalen ze 'de norm'. Ze willen erbij horen, maar tegelijkertijd uitzonderlijk zijn. Ze houden vast aan wat normaal gevonden wordt. Maar dan verschuift de norm… Een voorstelling over datgene wat het daglicht niet verdragen kan, maar te mooi is voor de duisternis.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Website
Tekst
Jibbe Willems
Regie
Bram Coopmans
Spel
Ian Blok, Lotte Dunselman en Anna Schoen
Concept vormgeving
Suze May Sho en Sascha van Riel
Decor en licht
Sascha van Riel
Kostuum
Jessica Helbach
Muziek
Jaap van Keulen
Dramaturgie
Alinde Hoeksma

Een heerlijk potje tegendraads fysiek theater dat zich afspeelt in een ongemakkelijk, maar fascinerend universum.

Sanne Peper

Burgerlijke schemering is zo meer dan een voorstelling over alledaagse en niet zo alledaagse waanzin. Het is een bovenal een voorstelling over hoe dun de scheidslijn tussen beide is. Wat is normaal en wat is niet normaal? En wie bepaalt eigenlijk wat normaal is?

tgECHO bestaat uit het actriceduo; Lotte Dunselman en Anna Schoen. Dunselman (1979) en Schoen (1979) studeerden beiden in 2004 af aan de Arnhemse Toneelschool ArtEZ. Ze komen voort uit de zogenaamde Arnhemse traditie waarbij de acteurs niet alleen spelen, maar ook zelf voorstellingen maken. Het zijn fysieke spelers, opgeleid om met tekst te werken, maar hun spel is persoonlijk en rauw. tgECHO heeft een eigen plek in het Nederlandse theaterlandschap weten te veroveren met beeldend, fysiek, nieuw-Nederlands teksttheater waarin vorm een grote rol speelt. In deze nieuwe tekst van de inmiddels fameuze schrijver Jibbe Willems, zal de Nederlandse taal wederom tot grote hoogte stijgen. Afgelopen seizoenen was tgEcho te zien in Theater Kikker met de voorstellingen Tussentijd (2012), Columbina (in samenwerking met De gemeenschap in 2013), Stel je bent een koe (2014) en Botten (2015).

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ