Bring back The Happening - Nineties Productions

vr 28 t/m zo 30 januari

Bring back The Happening

Nineties Productions

Ruim anderhalf jaar legde de mondiale pandemie de samenleving stil. In afwachting van de ontwikkelingen kijken we nu smachtend naar de toekomst. Maar echt goed weten hoe we ons moeten verhouden tot die toekomstige tijd doen we niet. Hoe stappen we in het nieuwe normaal? Wat is er nodig om deze huidige fase achter ons te laten als maatschappij? Hoe geven we erkenning aan de wereld die niet meer hetzelfde is? Hebben we geen vorm nodig voor het verlies van geliefden, relaties, huizen, banen, dromen, vrienden, familieleden en lichamelijk contact?

Nineties zoomt in op deze overgangsfase en creëert een collectief ritueel om een bewuste stap de nieuwe tijd in te zetten. Nineties maakt met de locatievoorstelling Bring Back the Happening een voorstel om de veranderingen zichtbaar te maken en gezamenlijk in beweging te komen.
terug <

verwacht >
data & tijden
voorstellingsinformatie
Concept
Nineties en Marius Mensink
Spel
Marius Mensink, Nastaran Razawi Khorasani
Regie
Anne Maike Mertens
Scenografie
Julian Maiwald
Dramaturgie
Hannah van Wieringen
Kostuum
Esmee Thomassen
Creatief producent
Vevi van der Vliet
Deze voorstelling wordt gemaakt in residentie bij
Theater de Nieuwe Vorst te Tilburg
Met dank aan
Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds Voor De Kunsten
bring_back_the_happening_nineties_productions
Lies Mensink en Yannick Nomen

Nineties Productions is een collectief van theatermakers met stevige wortels in de muziek. Eerdere voorstellingen speelden veelal op locatie. Ze werden allen via Theater Kikker geprogrammeerd, zoals Untitled, 2017 en Noir, die beide op locatie te zien waren in Kytopia. Merkel was hun eerste reguliere theatertournee, onder meer ondersteund door de Coproducers, een netwerk van acht vlakke vloer theaters in het land. Zowel Merkel als Untitled werden geselecteerd voor kikkers reprisefestival Kikker Kiest. Afgelopen jaar deed Nineties als gevolg van de pandemie onderzoek naar alternatieve vormen van theater. Hun voorstelling Memento Mori werd gespeeld op locatie in Het Huis Utrecht en online. Dit seizoen speelt het collectief weer op locatie.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ