Bonanza - Berlin

Bonanza

Berlin

Aan de voet van de Rocky Mountains ligt een kleine stad. De kleinste stad van Colorado. Er staan slechts vijf bewoonde huizen. Een sneeuwlaag bedekt de straten in de winter. Een bergbeek stroomt dwars door het gehucht heen. En als we lang genoeg kijken zien we de elfen...
Bonanza is een filmisch portret van een verlaten mijnstad. Ooit huisden hier 6000 inwoners, omringd door 36 saloons, 7 danstenten en een immens aantal prostituees die de mijnwerkers vermaakten. Het motto was: ‘Get in, get rich, get out’. Nu herbergt de stad 7 permanente inwoners. Ze zijn doordrongen van spiritualiteit, maar de beschuldigingen, roddels, moorden en angsten zijn nooit ver weg. Bonanza is de wereld in het klein, zegt zowat iedere bewoner. Berlin vertelt het verhaal van deze micropool via een maquette en meerdere videoschermen, begeleid door een soundtrack van Peter Van Laerhoven.
Bonanza was in 2007 al in Theater Kikker te zien en keert na bijna 12 jaar weer terug. De voorstelling is Engelstalig met Nederlandse ondertiteling.
terug <

voorstellingsinformatie
website
concept
Bart Baele, Yves Degryse, Caroline Rochlitz
fotografie
Bart Baele, Nico Leunen
geluidsopnames
Tom De With
montage
Bart Baele
soundtrack & mixage
Peter Van Laerhoven
Locatie
Grote Zaal

In 2003 richten Bart Baele en Yves Degryse Berlin op, samen met Caroline Rochlitz. Ze starten met de serie Holoceen met onder meer de voorstellingen Jerusalem en Bonanza, die toen beide in Kikker te zien waren. Daarnaast ontwikkelde Berlin de nieuwe cyclus Horror Vacui (angst voor de leegte), waarvan Tagfish, Land’s End en Perhaps All The Dragons de eerste drie episodes vormen. Berlin werkt momenteel aan nieuwe voorstellingen in beide series. Kenmerkend voor Berlin is de documentaire aanpak, waarin steeds één stad of streek centraal staat en het verhaal ingenieus wordt verteld.

Het derde deel van Berlins “holoceen” -cyclus zet de kijker met plezier op het verkeerde been.

De Standaard

Bijzonder zijn niet alleen de onthaasting, de hilarische spiritualiteit en de verstokte achterdocht van deze buren, maar vooral hoe Berlin ze in beeld brengt.

De Morgen
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ