Bonanza - Berlin

  vr 01 t/m za 02 februari

  Bonanza

  Berlin

  Aan de voet van de Rocky Mountains ligt een kleine stad. De kleinste stad van Colorado. Er staan slechts vijf bewoonde huizen. Een sneeuwlaag bedekt de straten in de winter. Een bergbeek stroomt dwars door het gehucht heen. En als we lang genoeg kijken zien we de elfen...
  Bonanza is een filmisch portret van een verlaten mijnstad. Ooit huisden hier 6000 inwoners, omringd door 36 saloons, 7 danstenten en een immens aantal prostituees die de mijnwerkers vermaakten. Het motto was: ‘Get in, get rich, get out’. Nu herbergt de stad 7 permanente inwoners. Ze zijn doordrongen van spiritualiteit, maar de beschuldigingen, roddels, moorden en angsten zijn nooit ver weg. Bonanza is de wereld in het klein, zegt zowat iedere bewoner. Berlin vertelt het verhaal van deze micropool via een maquette en meerdere videoschermen, begeleid door een soundtrack van Peter Van Laerhoven.
  Bonanza was in 2007 al in Theater Kikker te zien en keert na bijna 12 jaar weer terug. De voorstelling is Engelstalig met Nederlandse ondertiteling.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  website
  concept
  Bart Baele, Yves Degryse, Caroline Rochlitz
  fotografie
  Bart Baele, Nico Leunen
  geluidsopnames
  Tom De With
  montage
  Bart Baele
  soundtrack & mixage
  Peter Van Laerhoven
  Locatie
  Grote Zaal

  In 2003 richten Bart Baele en Yves Degryse Berlin op, samen met Caroline Rochlitz. Ze starten met de serie Holoceen met onder meer de voorstellingen Jerusalem en Bonanza, die toen beide in Kikker te zien waren. Daarnaast ontwikkelde Berlin de nieuwe cyclus Horror Vacui (angst voor de leegte), waarvan Tagfish, Land’s End en Perhaps All The Dragons de eerste drie episodes vormen. Berlin werkt momenteel aan nieuwe voorstellingen in beide series. Kenmerkend voor Berlin is de documentaire aanpak, waarin steeds één stad of streek centraal staat en het verhaal ingenieus wordt verteld.


  terug naar boven Λ