Blueprint on memory (locatie: Stadsschouwburg Utrecht) - WArd/waRD / Ann Van den Broek

do 01 januari

Blueprint on memory (locatie: Stadsschouwburg Utrecht)

WArd/waRD / Ann Van den Broek

De Vlaamse choreografe Ann Van den Broek maakt gedurfde, experimentele voorstellingen met dans, video en livemuziek. Met haar project ‘The memory loss collection’ gaat ze op zoek naar de werking van het geheugen en het effect van geheugenverlies. Binnen dit project maakt ze de komende twee jaar drie nieuwe voorstellingen. ‘Blueprint on memory’ is de eerste van deze reeks. Performers bewegen zich langs draden, kabels en pedalen op de vloer. De complexe chaos test het mentale en fysieke geheugen van de performers, maar biedt tegelijkertijd houvast tijdens hun bewegingen.
terug <

voorstellingsinformatie
website
concept & choreografie
Ann Van den Broek, dans: Nik Rajšek, Louis Combeaud, Sjoerd Bruil, Marion Bosetti e.a.
muziek
Nicolas Rombouts, Sjoerd Bruil, Ann Van den Broek
Locatie
Stadsschouwburg Utrecht

Deel twee van het project The Memory Loss Collection is de intieme voorstelling Zooming in on Loss op dinsdag 7 en woensdag 8 mei in Theater Kikker.

Blueprint of a memory - Ann van den Broek in de Stadsschouwburg Utrecht

Ann Van den Broek stapelt succes op succes met haar gedurfde, vernieuwende en confronterende voorstellingen. In de loop der jaren heeft ze een succesvol eigen stempel weten te drukken op de dans in België en Nederland. Uitgangspunt voor haar werk zijn emoties en menselijke gedragspatronen. Wat drijft de hedendaagse getroebleerde mens? ‘Instinctief’, ‘explosief’, ‘maniakaal gedetailleerd ‘ en ‘grillig’ zijn woorden die op haar werk van toepassing zijn.

Imposant en aangrijpend bewegingstheater

NRC -

terug naar boven Λ