BLOOS de mannen - Marte Boneschansker

  do 09 t/m za 11 december

  Foyer Kikker

  BLOOS de mannen

  Marte Boneschansker

  Stoere mannen. Lieve mannen. Zachte mannen. Geile mannen. Huilende mannen. Dansende mannen. Boze mannen. Droevige mannen. Zwijgende mannen. Zoekende mannen. Dromende mannen. Wilde mannen. Bange mannen. Zorgende mannen. Lachende mannen. Blozende mannen. Alle mannen.

  Marte Boneschansker ging in gesprek met mannen tussen de 10 en 100 jaar oud over intimiteit, sensualiteit en verlangen. Hoe definiëren zij hun man-zijn? Wanneer houden ze van hun lichaam en wie zijn ze voorbij dat lichaam? In BLOOS de mannen worden hun ervaringen gedeeld in een prikkelende één-op-één audiobeleving.

  Liggend in een cocon luister je naar de opnames van deze gesprekken. Iedere cocon neemt je mee in de geheimzinnige gevoelswereld van een andere generatie man en heeft een eigen vormgeving, werking en muzikale compositie.

  BLOOS de mannen is het langverwachte vervolg op BLOOS (2018), waarin Marte het publiek liet luisteren naar verhalen over vrouwelijke intimiteit.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  concept
  Marte Boneschansker
  scenografie
  Geartsje van der Zee
  uitvoering
  Achref Adhadi, Marley Braaf, Nick Deroo, Perry Gits, Simon Kleinhesselink, Levi Middendorp, Reno van Rijsewijk, Anton van der Sluis
  met teksten van
  Carlos Drummond de Andrade
  muziek
  Matthìas Sigurðsson
  geluidsontwerp
  Dennis Slot
  mixage
  Arno Peeters
  decorbouw
  Bregje Pels Rijcken, Matthijs Bill Rietveld
  technisch producent
  Jorn Kortooms
  Locatie
  Foyer Kikker
  BLOOS_de_mannen
  Martin Sweers

  Zeer intieme ervaring in zorgvuldige theaterinstallatie. (…) Het is een van de bijzonderste ervaringen op het festival.

  Parool over Bloos op festival Over het IJ

  Dichtbij, bijna te intiem, persoonlijk maar nooit schokkend. De balans tussen openheid en kiesheid is perfect.

  NRC over Bloos -

  BLOOS de mannen is een productie van Marte Boneschansker in samenwerking met De Coproducers. De Coproducers is een samenwerkingsverband van twaalf theaters. Jaarlijks ondersteunt De Coproducers twee nieuwe producties met een productiebijdrage en gegarandeerde speelbeurten. Theater Kikker maakt deel uit van De Coproducers.

  Marte Boneschansker maakt één-op-één documentair ervaringstheater. Gewapend met een microfoon en in vaste samenwerking met scenograaf Geartsje van der Zee ontwikkelt ze intieme, fysieke audiowerken die het midden houden tussen theater en installatie.

  Eerder maakte Marte BLOOS en TOURIST, de quarantainepodcast Waar we zijn en het audiowerk Stervelingen. In 2016 stond Marte in de Voorjaarscollectie met Iemand komt van binnen, een één-op-één installatievoorstelling die ze maakte in samenwerking met Het Huis Utrecht.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ