BLOOS de mannen - Marte Boneschansker i.s.m. De Coproducers

vr 10 december 2021

BLOOS de mannen

Marte Boneschansker i.s.m. De Coproducers

De speeltijden van BLOOS worden verplaatst naar de middag van vrijdag 10 en zaterdag 11 december. Heb je tickets, dan ontvang je zo snel mogelijk bericht van ons per mail.

Onze voorstellingen zijn alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Lees hier meer.

Stoere mannen. Lieve mannen. Zachte mannen. Geile mannen. Huilende mannen. Dansende mannen. Boze mannen. Droevige mannen. Zwijgende mannen. Zoekende mannen. Dromende mannen. Wilde mannen. Bange mannen. Zorgende mannen. Lachende mannen. Blozende mannen. Alle mannen.

Marte Boneschansker ging in gesprek met mannen tussen de 10 en 100 jaar oud over intimiteit, sensualiteit en verlangen. Hoe definiëren zij hun man-zijn? Wanneer houden ze van hun lichaam en wie zijn ze voorbij dat lichaam? In BLOOS de mannen worden hun ervaringen gedeeld in een prikkelende één-op-één audiobeleving.

Liggend in een cocon luister je naar de opnames van deze gesprekken. Iedere cocon neemt je mee in de geheimzinnige gevoelswereld van een andere generatie man en heeft een eigen vormgeving, werking en muzikale compositie.

BLOOS de mannen is het langverwachte vervolg op BLOOS (2018), waarin Marte het publiek liet luisteren naar verhalen over vrouwelijke intimiteit.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
concept
Marte Boneschansker
scenografie
Geartsje van der Zee
uitvoering
Achref Adhadi, Marley Braaf, Nick Deroo, Perry Gits, Simon Kleinhesselink, Levi Middendorp, Reno van Rijsewijk, Anton van der Sluis
met teksten van
Carlos Drummond de Andrade
muziek
Matthìas Sigurðsson
geluidsontwerp
Dennis Slot
mixage
Arno Peeters
decorbouw
Bregje Pels Rijcken, Matthijs Bill Rietveld
technisch producent
Jorn Kortooms
Locatie
Kleine Zaal
BLOOS_de_mannen
Martin Sweers
Podcast Theater Bellevue over BLOOS de mannen
vx

Zeer intieme ervaring in zorgvuldige theaterinstallatie. (…) Het is een van de bijzonderste ervaringen op het festival.

Parool over Bloos op festival Over het IJ

Dichtbij, bijna te intiem, persoonlijk maar nooit schokkend. De balans tussen openheid en kiesheid is perfect.

NRC over BLOOS -

BLOOS de mannen is een productie van Marte Boneschansker in samenwerking met De Coproducers. De Coproducers is een samenwerkingsverband van twaalf theaters. Jaarlijks ondersteunt De Coproducers twee nieuwe producties met een productiebijdrage en gegarandeerde speelbeurten. Theater Kikker maakt deel uit van De Coproducers.

Marte Boneschansker maakt één-op-één documentair ervaringstheater. Gewapend met een microfoon en in vaste samenwerking met scenograaf Geartsje van der Zee ontwikkelt ze intieme, fysieke audiowerken die het midden houden tussen theater en installatie.

Eerder maakte Marte BLOOS en TOURIST, de quarantainepodcast Waar we zijn en het audiowerk Stervelingen. In 2016 stond Marte in de Voorjaarscollectie met Iemand komt van binnen, een één-op-één installatievoorstelling die ze maakte in samenwerking met Het Huis Utrecht.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ