Blanco - Shane Boers & Simon Bus / Corpo Máquina

za 13 maart

Blanco

Shane Boers & Simon Bus / Corpo Máquina

Door de verlening van de lockdown kan deze voorstelling helaas niet doorgaan. Heb je tickets, dan ontvang je van ons bericht.

Simon Bus en Shane Boers zijn twee opvallende b-boys in de internationale dans-scene. De komende jaren ontwikkelen ze hun makerschap onder de vleugels van Corpo Máquina. In BLANCO presenteren ze ieder een duet met een eigen handtekening.

Als B-boy ontwikkelde Simon een authentieke en experimentele bewegingstaal. Het verkennen van zijn extreme fysieke mogelijkheden onderzoekt hij inmiddels ook met andere lichamen. Daarbij verraadt zijn B-boy naam Statue het bijzondere gevoel voor beeld dat hij naar de dans meeneemt. Ook Shane is een bewegingskunstenaar in hart en nieren. Als lid van de befaamde Tilburgse Hustle Kidz Crew vierde hij triomfen. Bewegen betekent voor hem vrijheid waarin hij alles zo natuurlijk mogelijk laat verlopen. Zijn reikwijdte is per definitie driedimensionaal.

Moon Grow Slow - Simon Bus
Met ritmisch voetenwerk en de House dance-technieken van zijn dansers vindt Simon de perfecte basis voor een choreografie die met tederheid en scherpte het verhevene in het banale bloot legt en andersom. Een expressief portret van twee lichamen, jong en zoekend, met een ondertoon van wijsheid en wasdom. De eeuwige repetitieve strijd van het leven, ontgonnen en belichaamd op een zacht en sensueel pad.

Met: Alesya Dobysh & Wennah Wilkers.

Evolution - Shane Boers
In een tijd waarin we onszelf verbergen in snelheid leggen Shane Boers en danser Justen Beer nieuwe vormen van virtuositeit en expressie bloot in vertraging. Net als Shane maakte ook Justen deel uit van de HustleKidz. Hun grote talent en jarenlange vriendschap bieden de raakvlakken van waaruit ze de B-boy techniek tot het extreme bevragen. Met bijna onmenselijke vaardigheden onthullen ze de menselijke kwetsbaarheid en ontrafelen hun persoonlijkheden zich voor onze ogen.

Met: Justen Beer & Shane Boers
terug <

afgelast >
data & tijden
voorstellingsinformatie
Moon Grow Slow
Choreografie
Simon Bus
Dans
Alesya Dobysh & Wennah Wilkers
Music
Joel Ryan Laura Kampman & Paul Devens
Set & Lights
Erik van de Wijdeven
Evolution
Choreografie
Shane Boers
Dans:Shane Boers & Justen Beer
Music
Joel Ryan
Set & Lights
Erik van de Wijdeven
Artistic Coaching
Evangelos Biskas
Locatie
Grote Zaal

Corpo Máquina, het gezelschap van choreograaf Guilherme Miotto,
maakt en presenteert voorstellingen waarin het delen van fysieke ervaringen uitgangspunt en doel ineen is. Eerder zag je in Theater Kikker Pole & Ball. choreografen Simon Bus en Shane Boers ontwikkelen de komende jaren hun makerschap onder de vleugels van Corpo Máquina.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ