Blackbird - TG Greppel

  vr 10 t/m za 11 januari

  Blackbird

  TG Greppel

  Una is onderweg voor een confrontatie met haar eerste grote liefde: Ray. Het is zeventien jaar geleden dat hij haar ontmaagde en achterliet in een hotelkamer. Wat voor Una het begin leek van een gezamenlijke toekomst ontvouwt zich als een nachtmerrie. Met de arrestatie van Ray tot gevolg. Wat is er gebeurd? Wie is er verantwoordelijk? En hoe bepaalt het verleden onze toekomst?

  In Blackbird word je uitgedaagd om genuanceerd te kijken naar de mechanismes van verlangen en machtsmisbruik. Heeft iedereen recht op een tweede kans? Gespeeld in een stellage van staal, gevoed en gestuwd door de ritmes van een DJ nemen de acteurs je mee in een intrigerend schermspel.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Tekst
  David Harrower
  Vertaling
  Tom Kleijn
  Regie
  Lard Adrian
  Spel
  Nina Goedegebure, Rik Luijmes en Joris Erwich
  Muziek
  Joris Erwich
  Dramaturgie en lichtontwerp
  Patrick Feijen
  Decor
  Rik Luijmes i.s.m. Mieke Wolters
  Locatie
  Kleine Zaal
  Blackbird
  Bart Grietens

  In de regie van Lard Adrian schetst TG Greppel zo een portret vol mededogen van twee geknakte zielen, die ondanks hun onmacht elkaar hortend en stotend proberen te vinden.

  TG Greppel maakt theater over de strijd van de mens om te leven en de poging er iets moois van te maken. Vanuit een optimistisch wereldbeeld onderzoekt het gezelschap de problematieken en thema’s uit de actualiteit, zodat het publiek zichzelf en/of zijn omgeving herkent. Op speelse en muzikale wijze tonen ze het geworstel, de liefde, de tegenslagen en de gedragspatronen. Omdat ze in een steeds meer polariserende samenleving belang hechten aan nuance. TG Greppel heeft een eigen repetitieruimte/theaterzaal in Nijmegen.

  Bart Grietens
  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ