Blackbird - TG Greppel

Blackbird

TG Greppel

Una is onderweg voor een confrontatie met haar eerste grote liefde: Ray. Het is zeventien jaar geleden dat hij haar ontmaagde en achterliet in een hotelkamer. Wat voor Una het begin leek van een gezamenlijke toekomst ontvouwt zich als een nachtmerrie. Met de arrestatie van Ray tot gevolg. Wat is er gebeurd? Wie is er verantwoordelijk? En hoe bepaalt het verleden onze toekomst?

In Blackbird word je uitgedaagd om genuanceerd te kijken naar de mechanismes van verlangen en machtsmisbruik. Heeft iedereen recht op een tweede kans? Gespeeld in een stellage van staal, gevoed en gestuwd door de ritmes van een DJ nemen de acteurs je mee in een intrigerend schermspel.
terug <

voorstellingsinformatie
Tekst
David Harrower
Vertaling
Tom Kleijn
Regie
Lard Adrian
Spel
Nina Goedegebure, Rik Luijmes en Joris Erwich
Muziek
Joris Erwich
Dramaturgie en lichtontwerp
Patrick Feijen
Decor
Rik Luijmes i.s.m. Mieke Wolters
Locatie
Kleine Zaal
Blackbird
Bart Grietens

In de regie van Lard Adrian schetst TG Greppel zo een portret vol mededogen van twee geknakte zielen, die ondanks hun onmacht elkaar hortend en stotend proberen te vinden.

TG Greppel maakt theater over de strijd van de mens om te leven en de poging er iets moois van te maken. Vanuit een optimistisch wereldbeeld onderzoekt het gezelschap de problematieken en thema’s uit de actualiteit, zodat het publiek zichzelf en/of zijn omgeving herkent. Op speelse en muzikale wijze tonen ze het geworstel, de liefde, de tegenslagen en de gedragspatronen. Omdat ze in een steeds meer polariserende samenleving belang hechten aan nuance. TG Greppel heeft een eigen repetitieruimte/theaterzaal in Nijmegen.

Bart Grietens
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ