Bewegende ruimte - TB RUUT / de Veenfabriek / OT rotterdam

wo 02 oktober 2019

Bewegende ruimte

TB RUUT / de Veenfabriek / OT rotterdam

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Stichting RUUT / Ruta van Hoof? Bekijk hier alle voorstellingen van Stichting RUUT / Ruta van Hoof
Bewegende Ruimte is een muzikale installatieperformance waarin je de werkplaats van een fanatiek knutselaar binnenstapt. Door een wirwar van tiewraps, touwen en katrollen, planken en pallets, jerrycans en ander afval zie je het ontstaan van een machine. Een overweldigende houtje-touwtje constructie die kraakt, piept, draait, danst en musiceert. Maar om deze machine in beweging te zetten is één paar handen niet genoeg…

TB RUUT schept met Bewegende Ruimte een poëtische wereld waarin afgedankte spullen nieuw leven wordt ingeblazen en samenwerking het onmogelijke mogelijk maakt. Een muzikale en collectieve ode aan de handelende mens, aan eenvoud en aan fantasie.

Op donderdag 3 oktober vindt er een nagesprek plaats met Ruta van Hoof, Henry van Hoof Ruben Arents, medebouwer van Bewegende Ruimte.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
concept, bouw, spel
Ruta van Hoof
bouw, vormgeving, techniek
Henry van Hoof en Ruben Arents
eindregie
Enzo Coenen
in samenwerking met
Isil Vos, Paul Koek, Joeri Vos, Gerrit Timmers en Mirjam Koen
Locatie
Kleine Zaal
muziekinstallatie

Het heeft geen zin of resultaat, maar het is sympathiek en puur. Daarmee is Bewegende ruimte niet alleen een kijkje in het fantasierijke brein van een raskunstenares, maar ook een ontwapenend betoog voor de zinloosheid van kunst.

Theaterbeweging RUUT is een nieuwe theaterbeweging in Utrecht en brengt met fysieke voorstellingen een ode aan de handelende mens. Oprichter Ruta van Hoof is actrice, muzikant en theatermaker en in 2015 afgestudeerd aan de Arnhemse toneelschool. Afgelopen twee jaar is Ruta als jonge maker verbonden aan muziektheatergezelschap de Veenfabriek. Ruta is geïnteresseerd in de verhouding tussen mensen onderling en mens en object, en hoe objecten en machines de mens beïnvloeden in zijn of haar gedrag, kunnen uitdagen of samenbrengen. Onder TB RUUT ontwikkelt ze een eigenzinnige werkwijze in het maken van muzikaal, bewegend locatietheater. Afgelopen mei presenteerde ze in Monsteren! al een kleine versie van Bewegende Ruimte.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ