Best of Fringe: Motherland & Seriously Interrupted Millennial - Fringe Festival Amsterdam / Jip Smit / Wuss

vr 12 maart 2021

Best of Fringe: Motherland & Seriously Interrupted Millennial

Fringe Festival Amsterdam / Jip Smit / Wuss

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Fringe Festival Amsterdam / Jip Smit / Wuss? Bekijk hier alle voorstellingen van Fringe Festival Amsterdam / Jip Smit / Wuss
Door de verlening van de lockdown kan deze voorstelling helaas niet doorgaan. Heb je tickets, dan ontvang je van ons bericht.

Koop hier een combiticket a 18,- voor Motherland (19u30) en Let me tell you something you already know (21u00) + EXTRA online: Seriously interrupted millennial

Amsterdam Fringe Festival gaat op tour met de spraakmakende winnaars van het afgelopen seizoen. Zie talent van de toekomst en laat je verrassen door verleidelijke moves, scherpe humor, out-of-the-box visies en een dikke portie lef.

Motherland vertelt het verhaal van een strijdlustige vrouw die anders is en zich zal verzetten tegen de gevestigde orde. In deze solovoorstelling brengt Jip Smit een ode aan het fantasy-genre en daagt je uit de grenzen van je verbeeldingskracht te verleggen. In een verhaal vol zwarte humor, waar Game of Thrones en The Office elkaar ontmoeten, worden actuele thema’s als norm-denken en man/vrouw verhoudingen aan de kaak gesteld.

EXTRA:
WUSS. is winnaar van ‘Best of Fringe Digital 2020’ met de korte film 'Seriously Interrupted Millennial'. WUSS. neemt de kijker mee op reis door hun gedachten, angsten, dromen en guilty pleasures. Eén lange trip waarin theater en muziek centraal staan. Je ontvangt de link naar de korte film vooraf per mail. Je kan deze dus zelf thuis bekijken.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Locatie
Grote Zaal
jip_smit_motherland
Casper Koster

Jip Smit is een meesterverteller. Ze neemt het publiek moeiteloos mee in een mooi verhaal. Game of Thrones meets feministisch manifest.

Quote uit het juryrapport

Jip Smit speelde eerder bij gezelschappen als Internationaal Theater Amsterdam, Orkater en Stage-entertainment. Vorig seizoen was ze te zien in de veelgeprezen revue Showponies. Met Motherland maakt ze haar debuut als theatermaker.

WUSS. bestaat uit vier studenten van de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Samen maakten ze al drie voorstellingen, waaronder een shortfilm voor Amsterdam Fringe Festival rondom één van de thema’s die deze millennials zo bezighoudt: ‘Escapisme’.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ