Best of Fringe: Let me tell you..& Seriously Interrupted… - Fringe Festival Amsterdam / Merel Severs / Wuss

vr 12 maart 2021

Best of Fringe: Let me tell you..& Seriously Interrupted…

Fringe Festival Amsterdam / Merel Severs / Wuss

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Fringe Festival Amsterdam / Merel Severs / Wuss? Bekijk hier alle voorstellingen van Fringe Festival Amsterdam / Merel Severs / Wuss
Door de verlening van de lockdown kan deze voorstelling helaas niet doorgaan. Heb je tickets, dan ontvang je van ons bericht.

Koop hier een combiticket a 18,- voor Motherland (19u30) en Let me tell you something you already know (21u00) + EXTRA online: Seriously interrupted millennial

 Amsterdam Fringe Festival gaat op tour met de spraakmakende winnaars van het afgelopen seizoen. Zie talent van de toekomst en laat je verrassen door verleidelijke moves, scherpe humor, out-of-the-box visies en een dikke portie lef.

Let me tell you something you already know is een persoonlijke performance van de strijd van een vrouw met opgroeien in een wereld waarin de witte man de norm is. Waar machtsmisbruik, geweld en onderdrukking aan de orde van de dag zijn. Waar nuance en empathie ondergesneeuwd raken door grove uitspraken en verdeel- en heers strategieën.

Deze vrouw is woedend. Maar bang om boos te zijn omdat ze een vrouw is. Deze vrouw wil ‘sterf allemaal’ schreeuwen. Maar fluistert ‘ik begrijp het niet’. Deze vrouw beoefent vechtsport omdat ze zichzelf wil bewijzen. Agressie. Competitie. Winst. Deze vrouw vraagt zich af waarom in deze maatschappij vrouwelijke eigenschappen minderwaardig zijn aan mannelijke eigenschappen. En waarom mannelijke eigenschappen “mannelijke" eigenschappen zijn. Deze vrouw vraagt zich af waarom de wereld om haar heen man is. Man. Man. Man. Overal waar ze kijkt ziet ze de witte man. President, directeur, minister, superheld. Man. Deze vrouw heeft de witte, mannelijke maatstaven, beeldvorming en ‘male gaze’ geïncorporeerd in haar zijn. Deze vrouw is kind van een systeem waar ze niet langer in gelooft. In deze soloperformance probeert Merel Severs zowel in taal als in beweging te definiëren wat man zijn is om zo de diepgewortelde stereotypen van het man zijn zichtbaar, en de beperking die daaruit voortkomt invoelbaar, te maken.

EXTRA:
WUSS. is winnaar van ‘Best of Fringe Digital 2020’ met de korte film 'Seriously Interrupted Millennial'. WUSS. neemt de kijker mee op reis door hun gedachten, angsten, dromen en guilty pleasures. Eén lange trip waarin theater en muziek centraal staan. Je ontvangt de link naar de korte film vooraf per mail. Je kan deze dus zelf thuis bekijken.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Locatie
Grote Zaal
merel_severs

Merel Severs is een ‘game changer’. Ze kantelt het mainstream, mannelijke, hetero-narratief. Dat doet ze op een waanzinnige, performatieve manier.

Quote uit het juryrapport

Merel Severs (1991) is performer en theatermaker. Ze studeerde in 2013 af als actrice aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. En werkte de afgelopen jaren als performer voor verschillende (inter)nationale artiesten en gezelschappen. Zoals Mart van Berckel, Mehdi Farajpour, Sander Breure & Witte van Hulst en Khadija El Kharraz Alami. De solo Let me tell you something you already know is haar eerste eigen werk.

WUSS. bestaat uit vier studenten van de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Samen maakten ze al drie voorstellingen, waaronder een shortfilm voor Amsterdam Fringe Festival rondom één van de thema’s die deze millennials zo bezighoudt: ‘Escapisme’.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ