Best of Fringe: Leeuwenkind & Seriously Interrupted Millennial - Fringe Festival Amsterdam / Luan Buleshkaj / Wuss

do 11 maart

Best of Fringe: Leeuwenkind & Seriously Interrupted Millennial

Fringe Festival Amsterdam / Luan Buleshkaj / Wuss

Door de verlening van de lockdown kan deze voorstelling helaas niet doorgaan. Heb je tickets, dan ontvang je van ons bericht.

Koop hier een combiticket a 18,- voor Motherland (19u30) en Leeuwenkind (21u00) + EXTRA online: Seriously interrupted millennial

Amsterdam Fringe Festival gaat op tour met de spraakmakende winnaars van het afgelopen seizoen. Zie talent van de toekomst en laat je verrassen door verleidelijke moves, scherpe humor, out-of-the-box visies en een dikke portie lef.

In zijn eerste solovoorstelling Leeuwenkind kaart de Amsterdamse spoken word-artiest Luan Buleshkaj zowel persoonlijke als actuele onderwerpen aan. Thema’s als opgroeien in Amsterdam-West als enig kind met een alleenstaande moeder, de oorlog in Kosovo, mannelijke kwetsbaarheid, multiculturaliteit en vriendschap spelen een belangrijke rol. Maar ook alledaagse onderwerpen worden aan de kaak gesteld door middel van woordkunst, muziek en humor. Luan wordt muzikaal ondersteund door gitarist Yassine Belghanch. De regie is handen van Soufiane Moussouli, die zijn strepen in de Nederlandse theaterwereld al volop heeft verdiend.

EXTRA:
WUSS. is winnaar van ‘Best of Fringe Digital 2020’ met de korte film 'Seriously Interrupted Millennial'. WUSS. neemt de kijker mee op reis door hun gedachten, angsten, dromen en guilty pleasures. Eén lange trip waarin theater en muziek centraal staan. Je ontvangt de link naar de korte film vooraf per mail. Je kan deze dus zelf thuis bekijken.

 
terug <

afgelast >
data & tijden
voorstellingsinformatie
Locatie
Grote Zaal
luan_buleshkaj_leeuwenkind
Mick Groeneveld

Luan Buleshkaj brengt spoken word op topniveau, met een vleugje kleinkunst en cabaret. Taalkundig zit het perfect in elkaar.

Quote uit het juryrapport

Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord en is al een tijd bezig met spoken word. De Albanese Amsterdammer uit De Baarsjes maakte daarvoor vooral naam als battlerapper (L-Deep) bij het platform Punchout Battles. Sinds Luan entree maakte in de poëziewereld stond hij al op vele gerenommeerde podia in Nederland.

WUSS. bestaat uit vier studenten van de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Samen maakten ze al drie voorstellingen, waaronder een shortfilm voor Amsterdam Fringe Festival rondom één van de thema’s die deze millennials zo bezighoudt: ‘Escapisme’.

 • voorstelling_de_vrije_school
  >

  De Vrije School-de voorstelling - Jos Nargy, Tommy Ventevogel en Kaatje Kooij

  theater

  De Vrije School-de voorstelling - Jos Nargy, Tommy Ventevogel en Kaatje Kooij

  theater

 • >

  Ik kan mij niet missen - Bambie

  theater

  Ik kan mij niet missen - Bambie

  theater

 • männerbund
  >

  Männerbund - Lars Brinkman/Theater Na de dam

  theater

  Männerbund - Lars Brinkman/Theater Na de dam

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ