Best of Fringe 2016 - Best of Fringe

di 18 april 2017

Best of Fringe 2016

Best of Fringe

Gewaagd, politiek of bizar – je vindt het allemaal in deze door een internationale jury tot ‘Best of’ uitgeroepen voorstellingen van het Amsterdam Fringe Festival 2016. Per avond zijn 3 van de 4 winnende voorstellingen te zien in dit minifestival.

In het regiedebuut Macho Macho (eerder te zien in onze Wintercollectie 2016) van Bosnisch-Nederlandse theatermaker Igor Vrebac onderzoekt hij de objectivering van mannelijkheid. Karlijn Hamer’s COLLAPS is een rituele dancetrip gebaseerd op het leven van de Trojaanse profete Kassandra, die de ondergang van haar stad zag, maar door niemand gehoord werd. Beginnend dansmakers Nicole Geetruida (ivm blessure vervangen door Sedrig Verwoert) en Cherish Menzo gaan in EFES een fysieke uitputtingsslag aan op het toneel en nemen de toeschouwers mee in de leegheid en oneindigheid van het getal nul. En in Kluster tasten de Belgen Elias Vandenbroucke en Gode Kempen gewapend met synthesizers en analoge elektronica de grenzen tussen spelen en musiceren af, telkens opnieuw op zoek naar betekenis.

18 april: Kluster, Collaps & EFES
19 april: EFES, Collaps & Macho Macho
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Annelies Verhelst

Macho Macho
Bosnisch-Nederlandse theatermaker Igor Vrebac liet zich inspireren door Instagram selfies, Turks worstelen en het idee van bromance om in zijn regiedebuut Macho Macho de objectivering van mannelijkheid te onderzoeken. Macho Macho is een visueel aantrekkelijk theaterduet waarin mannelijke schoonheid op de proef wordt gesteld. Twee mannen pogen om er goed uit te zien, sexy te zijn en sterk te blijven, maar de fysieke uitputtingsslag die hierdoor ontstaat, brengt ze dichter bij elkaar en hun emoties.
Van en met: Igor Vrebac, Ilija Surla en Anton van der Sluis

COLLAPS
Een rituele dancetrip gebaseerd op het leven van de Trojaanse profete Kassandra. Zij zag de ondergang van haar stad, maar niemand wilde het horen. Een poging om Het Hele Erge te zien, zonder oplossing of wegkijken, maar als deel van ons bestaan. COLLAPS is een performance van Karlijn Hamer die onlangs afstudeerde aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag ism De Veenfabriek.
Van en met: Karlijn Hamer & Mathijs de Valk

EFES
Gewaagd aan elkaar gaan beginnende dansmakers Nicole Geertruida (ivm blessure vervangen door Sedrig Verwoert) en Cherish Menzo een fysieke uitputtingsslag op het toneel aan. De dansers en toeschouwers ervaren de leegheid en oneindigheid van het getal NUL. Als vlieg op de muur neemt de toeschouwer de gebeurtenis stilletjes maar niet ongezien waar. Haal weg die vierde wand en laat de toeschouwer om de dansers heen staan.
Van en met: Nicole Geertruida, Cherish Menzo & Sedrig Verwoert

Kluster
Een zender en ontvanger verliezen elkaar in ruis. Ze zoeken naar een signaal totdat ze per ongeluk op dezelfde frequentie stuiten. Gewapend met synthesizers en analoge elektronica tasten de Belgen Elias Vandenbroucke en Gode Kempen samen de grenzen tussen spelen en musiceren af, telkens opnieuw op zoek naar betekenis.
Van en met: Elias Vandenbroucke & Gode Kempen

 • voorstelling_krachtvoer
  >

  Krachtvoer – dinnervoorstelling - Yorke Mulder-Bhangoo

  theater

  Krachtvoer – dinnervoorstelling - Yorke Mulder-Bhangoo

  theater

 • theatergroep-aluin
  >

  Terug uit Troje Tweeluik - Theatergroep Aluin

  theater

  Terug uit Troje Tweeluik - Theatergroep Aluin

  theater

 • susan_sontag
  >

  Weiblicher Akt 11: Love Sontag - Discordia

  theater

  Weiblicher Akt 11: Love Sontag - Discordia

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ