Best of Fringe 2015 - Best of Fringe

do 01 januari

Best of Fringe 2015

Best of Fringe

Gewaagd, politiek of bizar – je vindt het allemaal in deze door jury én publiek tot ‘Best of’ uitgeroepen voorstellingen van het Amsterdam Fringe Festival 2015. Per avond zijn 3 van de 4 winnende voorstellingen te zien in een minifestival waarin je de rafelrandjes van het theater kan ontdekken. In een montagevoorstelling over het fenomeen schaamte gaan De Gestampte Meisjes tot het gaatje in Schaam Streken. W A T C H I N G is een woest tedere performance met humor, horror en fascinerend poppenspel. Quinsy Gario maakt indruk met zijn verhaal over racisme en laster naar aanleiding van de Zwarte Pieten discussie in Hoe doe ik aangifte tegen 770 mensen? De grote winnaars van het festival waren de Futurists die in een rollercoasterperformance beeld en geluid aan elkaar smeden en het leven technisch tot een maximum oprekken met de Pools/Russische Futuristen als inspiratiebron.

19 april: W A T C H I N G, Hoe doe ik aangifte tegen 770 mensen?, Schaam Streken
20 april: Schaam Streken, F U T U R I S T S, W A T C H I N G
terug <

voorstellingsinformatie
W A T C H I N G c:Eva Gongrijp

Gestampte Meisjes – Schaam Streken
Je hebt haast, rent de trap op en struikelt, en je hoopt dat niemand het heeft gezien. Je dacht dat je morgen pas ongesteld zou worden, heb je net je witte broek aan. Nou dat dus. Schaamte. Iedereen voelt het en iedereen gaat er op een andere manier mee om. De Gestampte Meisjes zijn schaamteloos op zoek gegaan naar wat schaamte voor hen betekent. Schaamte voor lichaam en gedrag, voor relaties en seks. Het publiek wordt schaamteloos geconfronteerd met de werkelijkheid, door drie normale meiden die zich letterlijk en figuurlijk bloot geven.
Van en met: Ymke van Hoof, Esmée van Liere, Thenera van der Pluijm, Kim van der Zijde

Ester Natzijl – WA T C H I N G, Ceci n’est pas de deux
W A T C H I N G, Ceci n’est pas de deux is een solo-duet met een levensgrote pop. Een vrouw raakt in conflict met haar angsten en verlangens. Deze krijgen vorm in een tot leven gewekte, soms extreem boosaardige avatar. Fascinerende mix van poppenspel, theater en dans: waarin horror en humor, verlangen en angst verbeeld worden in een woest-tedere performance. Ester Natzijl is van oorsprong danseres en ontwikkelde zich verder als poppenspeelster en actrice. Zij speelde o.a. bij het Nederlands Danstheater en Duda Paiva Company.
Van en met Ester Natzijl

Quinsy Gario – Hoe doe je aangifte tegen 770 mensen?
Het Nederlands publiek debat is giftig. Er zijn maar weinig mensen in Nederland die dat aan den lijve ervaren zoals Quinsy. Vanaf het moment dat hij in 2011 in de schijnwerpers kwam bij de Zwarte Pieten-discussie wordt hij dagelijks geconfronteerd met racisme, bedreigingen en laster. Eind 2014 besloot hij aangifte te doen tegen een selectie van 770 mensen. Maar dat is nog niet zo makkelijk. Bepakt met de stapel van 770 berichten, een aantal gedichten en zijn gevoel voor humor neemt Quinsy Gario ons mee in zijn poging aangifte doen tegen racisme in Nederland.
Van en met Quinsy Gario

Futurists – F U T U R I S T S
Woorden worden uitgesproken, geschreeuwd, gefluisterd, gesist, gemompeld en op alle mogelijke manieren vervormd. Een eindeloze stroom van abrupte veranderingen en onverwachte wendingen, waarbij de grenzen van geluid en ruimte tot het uiterste worden opgerekt. Een opzettelijk gestoorde multidisciplinaire muziektheatervoorstelling voor 8 uitvoerenden, live elektronica, visuele elementen en … MACHINES. Het stuk is gebaseerd op teksten, gedichten, manifesten en geluidsopnamen van Italiaanse, Russische en Poolse Futuristen uit het begin van de 20e eeuw. Let op engels gesproken.
Van en met Filippo Tomasso Marinetti (IT), Luigi Russolo (IT) Aarseni Avraamov (RU), Dziga Vertov (RU), Tytus Czyżewski (PL), Stanisław Ignacy Witkiewicz (PL), Jerzy Bielski (PL)

L: Gario R: Futurists c: Polle Willemsen
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ