Bending the walls - Fernando Hernando Magadan / Korzo producties

do 19 april 2018

Bending the walls

Fernando Hernando Magadan / Korzo producties

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Fernando Hernando Magadan / Korzo producties? Bekijk hier alle voorstellingen van Fernando Hernando Magadan / Korzo producties
Bending the Walls gaat over het menselijk verlangen naar geluk. Een verlangen dat is verankerd in onze diepste dromen en wensen en die soms zelfs noodzakelijk kan blijken; een strategie om jezelf te beschermen, om te overleven zelfs. De Spaanse choreograaf en danser Fernando Hernando Magadan laat zich inspireren door de ongelooflijke moed en veerkracht die mensen tonen onder extreme druk, waardoor zij in staat zijn om de realiteit te ontstijgen en te ontsnappen in een wereld van verbeelding. In deze virtuoze  theaterdansvoorstelling wordt dans een metafoor voor de psychologische, fysieke en emotionele krachten die wij als mensen kunnen aanspreken om de druk van het leven te weerstaan en onze onophoudelijke zoektocht naar geluk voort te zetten.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
concept en choreografie
Fernando Hernando Magadan
productie
Korzo productie i.s.m. Nederlands Dans Theater
Locatie
Grote Zaal

Zijn vorm- en bewegingstaal is ongelofelijk mooi gecomponeerd.

Korzo en Nederlands Dans Theater bundelen de krachten om aanstormende dansmakers optimaal te begeleiden en bieden hen een geschikt podium om een nieuwe productie te maken en daarmee op tournee te gaan. In 2018 is de keuze gevallen op choreograaf en danser Fernando Hernando Magadan, een gerijpt talent waar je absoluut meer van wilt zien. Deze Spaanse choreograaf en danser heeft zowel binnen als buiten Nederland al meerdere stukken gemaakt, maar het was de DansClick-tournee van 2015 die hem in bredere kring als choreograaf introduceerde. Overtuigend en met een scherpe virtuositeit wist hij in het tragikomische duet (d)elusive minds dans, tekst, scenografie en muziek in een veelzijdige vertelling samen te brengen.  Uniek is zijn theatrale insteek van de dans die prachtige beelden oplevert.

Studio teaser: Bending the Walls - Fernando Hernando Magadan
scènefoto's: Joris Jan Bos
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ