BEN. - BOG. / Het Zuidelijk toneel

  do 13 t/m vr 14 januari

  BEN.

  BOG. / Het Zuidelijk toneel

  “Ik ben Benjamin. Maar mijn vrienden noemen me Ben. In het Turks betekent ben: ‘ik’. Ik ben Ben. Tenminste, zo ben ik genoemd. Of benoemd. Ik noem ben. Maar of ik Ben ook echt daadwerkelijk bén… Daar ben ik nog niet zo zeker van.”

  Voor het eerst maakt BOG. een voorstelling waarin één persoon centraal staat. BEN. gaat over wie Ben precies is. Wat maakt Ben tot Ben behalve die drie letters? Want Ben mag dan wel Ben worden genoemd maar wie is Ben nog meer? En wie niet?

  Ieder mens vertelt zichzelf een verhaal over het eigen ik. Maar door wie wordt dat verhaal geschreven en wat is er van waar? In BEN. buigt BOG. zich met haar speelse, filosofische blik over de moeder aller existentiële vragen: wie ben je? BOG. duikt in het eigen zelf en buigt zich over het begrip identiteit. Sommigen trekken zich erin terug en anderen breken er juist uit. Het wordt gebruikt als vaandel om achter te lopen of als stok om mee te slaan. Wie ben je voor jezelf en in de ogen  van anderen? En ben je ooit alleen jezelf? BOG. doet een stap naar achter en probeert te zien waar ‘ik’ de ‘ander’ raakt.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  van en door
  Judith de Joode, Benjamin Moen, Lisa Verbelen, Sanne Vanderbruggen
  dramaturgie
  Roos Euwe
  Kostuumontwerp
  Johanna Trudzinski
  Coproducent
  Het Zuidelijk Toneel
  Locatie
  Grote Zaal
  BOG_BEN
  Taatske Pieterson

  BOG. is een collectief van theatermakers Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen, dramaturg Roos Euwe en zakelijk leider Anne Baltus.

  BOG. maakt filosofische, talige, muzikale voorstellingen over wezenlijke thema’s uit het leven van ieder mens. Sinds de eerste voorstelling BOG. een poging het leven te herstructureren (2013) maakt BOG. werk over alles waar de mens vat op tracht te krijgen maar te groot is om vast te pakken.

  BOG. stond eerder  al met de voorstellingen MEN. de mening herzien (2015), ONE. (2015), GOD. (2015), KID. (2018) en Iemand die slaapt (2019) in Theater Kikker.

  Het Zuidelijk Toneel maakt en speelt in het hier en nu. Als cartograaf van de eigen tijd ontwikkelde Het Zuidelijk Toneel zich tot een uniek gezelschap: geëngageerd, innovatief en steeds gericht op de thematiek van de Ander en het Anderszijn.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ