Being - Bára Sigfúsdóttir / GRIP

  do 06 december

  Being

  Bára Sigfúsdóttir / GRIP

  In 2014 reist de IJslandse choreografe en danseres Bára Sigfúsdóttir naar Iran en ontmoet daar twee lokale artiesten: Masoumeh Jalalieh en SeyedAlireza Mirmohammadi. Bára raakt geïntrigeerd door hun kwaliteiten en uitstraling. Een blijvende artistieke affiniteit ontstaat, met als resultaat Bára’s nieuwste creatie being.
  In being fungeert het lichaam als poëtisch instrument om de West-Europese en de Iraanse cultuur met elkaar in dialoog te brengen. De ontmoeting tussen lichamen, tussen de artiesten op de vloer, maar ook tussen hen en het publiek, dient als een sober gebaar. Niet bedoeld om onze verschillen te benadrukken, maar om te onderzoeken wat we met elkaar gemeen hebben.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  websites
  choreografie
  Bára Sigfúsdóttir
  gecreëerd met en uitgevoerd door
  Masoumeh Jalalieh en SeyedAlireza Mirmohammadi
  muziek
  Eivind Lønning
  Locatie
  Grote Zaal

  Sigfúsdóttir weet hoe ze knappe, in al hun eenvoud ontroerende beelden moet creëren.

  Bára Sigfúsdóttir (1984, IJsland) is danseres en choreografe en studeerde hedendaagse dans aan de Icelandic Academy of Arts, de Amsterdam school of the Arts en P.A.R.T.S. in Brussel. Als performer heeft Bára onder meer samengewerkt met het dansgezelschap Or and Oran, Compagnie 3637, Miet Warlop, Quan Bui Ngoc, Iris Bouche & Kobe Proesmans (HETPALEIS), Aëla Labbé en Janne-Camilla Lyster. Vandaag focust ze vooral op haar eigen choreografische werk.
  Bára neemt het improvisatieproces als beginpunt, van waaruit ze muzikaal, meerlagig choreografisch materiaal ontwikkelt. Ze legt sterk de nadruk op het isoleren van lichaamsdelen en past hierop verschillende ritmes toe. In being staat de danseres voor het eerst niet zelf op het podium.

  Een kleinood dat je, al kijkend naar de worstelende dansers wiens bewegingen hen afwisselend iets menselijks en iets dierlijks geven, doet nadenken over hoe je bewegingen je persoonlijkheid weerspiegelen.

  Knack Focus -
  foto's: Aëla Labbé

  terug naar boven Λ