Becky - Theatercollectief De Meiden

do 01 januari

Becky

Theatercollectief De Meiden

Een jonge witte vrouw. Opgegroeid in een bijstandsgezin met vrienden in alle kleuren kijkt verbaasd naar een nieuw stempel op haar voorhoofd: white privilege. Witte wat?

Becky is een punky voorstelling die schaamteloos op zoek gaat naar het gevaar van privileges en racisme. Laaiend en met veel humor gaat ze de confrontatie aan met haar eigen kleur, privileges en geschiedenis. Een voorstelling op het scherpst van de actualiteit over het beest in de mens dat naar boven komt zodra het zich bedreigd voelt.
terug <

voorstellingsinformatie
concept, spel
Linda Lugtenborg
concept, regie
Annemieke Ros
choreografie
Shailesh Bahoran
dramaturgie
Haider al Timimi
sound
Mingus Dagelet
Met dank aan
DE NWE Vorst, Het Zuidelijk Toneel, Gemeente Tilburg, Stichting Melanie
Locatie
Kleine Zaal
Casper Koster
Casper Koster

Linda Lugtenborg en Annemieke Ros, samen DeMeiden., maakten eerder de rellerige voorstelling CHOPCHOPBANGBANG (te zien in Theater Kikker in december 2016) over hoe Toneelgroep Amsterdam hun plannen dwars zat voor het maken van de voorstelling DeMeiden n.a.v. de klassieke theatertekst van Genet. Een beeldende en explosieve voorstelling die vooral henzelf op de hak nam. Daarna maakten ze voor de Parade de vieze kindervoorstelling Metamaffiosi. Persoonlijke fascinaties, frustraties, dromen, passies en woedeaanvallen worden door DeMeiden tot op het bot uitgeplozen en binnenste buiten gekeerd en vervolgens geplaatst in de realiteit waarin we nu leven. De combinatie is onverwacht, edgy en brengt absurd theater voort.

DeMeiden weet het beladen thema van white privilage op een fijne, humoristische manier te benaderen. Ze maken daarbij geen statement, maar houden het klein en persoonlijk.

Casper Koster
 • kompagnie kistemaker
  >

  Missie Márquez - Op weg naar het einde (delen 10,11 en 12) - Kompagnie Kistemaker

  theater

  Missie Márquez - Op weg naar het einde (delen 10,11 en 12) - Kompagnie Kistemaker

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ