Beaucoup de la troupe: Vaudeville 2 - De Theatertroep

do 01 januari

Beaucoup de la troupe: Vaudeville 2

De Theatertroep

Op onze uitnodiging strijken de tien leden van de Theatertroep vier dagen neer in Theater Kikker, ze bouwen onze grote zaal om tot een Frans café en brengen er Beaucoup de la troupe: drie verschillende Vaudeville-programma’s, op zaterdag zelfs in0 één marathonprogramma.

Op donderdag is nog één keer het tweede Vaudeville-programma te zien, samengesteld in 2017, indertijd goed voor vier uitverkochte zalen in Theater Kikker. In dit programma: een berennummer, scènes van Koot en Bie, Monty Python, Jiskefet, Judith Herzberg, Poelmo (theaterprogramma van Pieter Bouwman, Hans Teeuwen en Gummbah) en het hilarische korte toneelstuk Mannenweekend, ontleend aan een tekst van Kas & De Wolf.
terug <

voorstellingsinformatie
website
Theatertroep is
Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Jordi Möllering, Nicoline Raatgever, Jochum Veenstra, Roos Visser, Jasmijn Vriethoff
Locatie
Grote Zaal

De Theatertroep is een collectief van tien toneelspelers met een herkenbare speelstijl waarin de mechaniek van het ‘theatermaken’ wordt blootgelegd. De Theatertroep gaat voortdurend op zoek naar nieuwe vormen van theatermaken, nieuwe locaties om te spelen en nieuwe verbindingen met andere kunstdisciplines.

Sinds vier jaar blaast de Theatertroep nieuw leven in een inmiddels bijna uitgestorven genre: dat van de vaudeville, een opeenvolging van luchtige, soms ook wat meer serieuze, scènes in de setting van een kermistoneel. Op een wankel, te klein plankier verdringen de acteurs zich in halsbrekende capriolen om hun scène tot een goed einde te brengen. Het tempo is hoog, de amusementswaarde groot en het spelplezier aanstekelijk.

Jazeker, karakteristieke, klassieke, knappe meligheid, goed verzonnen, verzameld, in elkaar gestoken en gespeeld. Nu op groter podium. Gaat dat zien!

Volkskrant -
foto: Jacqueline Damming

De Theatertroep is een collectief van tien toneelspelers met een herkenbare speelstijl waarin de mechaniek van het ‘theatermaken’ wordt blootgelegd. Met hun Vaudeville-programma’s maakten ze furore op De Parade en ook in Theater Kikker, waar ze afgelopen jaren ook te zien waren met een komedie van Shakespeare (Twelfth Night), een speciaal voor De Theatertroep geschreven stuk van Judith Herzberg (Hoe echt is echt echt)en vorig seizoen met Zonder toestemming, een verzameling losse theaterscènes. In maart 2019 is De Theatertroep bij ons te zien met Opgediept, opnieuw een samenwerking met Judith Herzberg.

Eigenlijk gaat het helemaal nergens over, maar het spelplezier spat er vanaf en leidt binnen no time tot een aanstekelijke meligheid.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ