Beaucoup de la troupe: Vaudeville 1 t/m 3 - De Theatertroep

Beaucoup de la troupe: Vaudeville 1 t/m 3

De Theatertroep

Als slotakkoord van Beaucoup de la troupe, de vierdaagse speelserie van De Theatertroep wagen de tien acteurs zich aan een heksentoer: in één lange avond al hun drie Vaudeville-programma’s achter elkaar spelen. In meer dan drie uur komen voorbij Shakespeare, Tsjechov en Brecht, Annie M.G. Schmidt, maar ook Koot & Bie, Jiskefet en Monty Python. Verder een dansende beer, gemankeerde goochelacts, een mannenpraatgroep en natuurlijk de behaarde benen onder de tutu’s van het Amsterdamse Mannenballet. In onze tot Frans café omgebouwde zaal geniet je ondertussen van een wijnproeverij en is er voldoende pauze om even op adem te komen.
terug <

voorstellingsinformatie
website
Theatertroep is
Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Jordi Möllering, Nicoline Raatgever, Jochum Veenstra, Roos Visser, Jasmijn Vriethoff
Locatie
Grote Zaal

Sinds vier jaar blaast de Theatertroep nieuw leven in een inmiddels bijna uitgestorven genre: dat van de vaudeville, een opeenvolging van luchtige, soms ook wat meer serieuze, scènes in de setting van een kermistoneel. Op een wankel, te klein plankier verdringen de acteurs zich in halsbrekende capriolen om hun scène tot een goed einde te brengen. Het tempo is hoog, de amusementswaarde groot en het spelplezier aanstekelijk.

foto: Anna van Kooij

De Theatertroep is een collectief van tien toneelspelers met een herkenbare speelstijl waarin de mechaniek van het ‘theatermaken’ wordt blootgelegd. Met hun Vaudeville-programma’s maakten ze furore op De Parade en ook in Theater Kikker, waar ze afgelopen jaren ook te zien waren met een komedie van Shakespeare (Twelfth Night), een speciaal voor De Theatertroep geschreven stuk van Judith Herzberg (Hoe echt is echt echt) en vorig seizoen met Zonder toestemming, een verzameling losse theaterscènes. In maart 2019 is De Theatertroep bij ons te zien met Opgediept, opnieuw een samenwerking met Judith Herzberg.

 • voorstelling_herrie
  >

  Herrie - Kikker Stelt Voor: Maja Westerveld i.s.m. Abattoir Fermé & NONA

  theater

  Herrie - Kikker Stelt Voor: Maja Westerveld i.s.m. Abattoir Fermé & NONA

  theater

 • tsjechov
  >

  Drie Zusters - Eline Arbo / Toneelschuur Producties

  theater

  Drie Zusters - Eline Arbo / Toneelschuur Producties

  theater

 • vertel
  >

  Vertel!: Storytellingwalk Utrecht - Soula Notos i.s.m. Theater Kikker

  theater

  Vertel!: Storytellingwalk Utrecht - Soula Notos i.s.m. Theater Kikker

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ