B&K 4ever - Øystein Johansen / Bunnyhead Productions

ma 19 november 2018

B&K 4ever

Øystein Johansen / Bunnyhead Productions

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Øystein Johansen/Bunnyhead Productions? Bekijk hier alle voorstellingen van Øystein Johansen/Bunnyhead Productions
B&K 4ever is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van het Canadese stel Paul Bernardo en Karla Homolka. Voor de buitenwereld het perfecte koppel. Maar… amper drie maanden nadat ze elkaar leren kennen, begint het paar aan een reeks gruwelijke verkrachtingen en moorden.

In deze voorstelling wordt het menselijke instinct en de hang naar wreedheid onder de loep genomen. De focus ligt op de mechanismes van plezier en lust die verbonden zijn met het ervaren en toebrengen van pijn. Øystein Johansen onderzoekt de machtspelletjes tussen de mensen die bij deze gruwelijke daden betrokken waren: Paul, Karla en het slachtoffer. Hoe kan iemand controle krijgen over iemand anders en wat gebeurt er wanneer de zoektocht naar macht allesoverheersend wordt?
Het script is losjes gebaseerd op Venus and Adonis van William Shakespeare.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
regisseur
Øystein Johansen
performers
Tessa Friedrich, Marius Mensink
dramaturgie
Jonas Rutgeerts
kostuums
Teunis Ruiten
techniek
Wout Jansen
Een coproductie met De Nieuwe Oost, School van Gaasbeek en Black Box.
Locatie
Grote Zaal
Foto/ontwerp: Romy Brand en Boyd Koers (Vormlust)

De Noorse theatermaker Øystein Johansen studeerde in 2010 af aan de Mime Opleiding van de Theaterschool Amsterdam. Hij won de Top Naeff, een prijs die de AHK op onregelmatige basis aan afstuderende talenten uitreikt. Øystein’s werk schippert tussen komisch en intelligent, absurd en beangstigend en werd getoond in Iran, Albanië, Kosovo, Italië, Nederland, Duitsland en Noorwegen. The Dahmer Syndrome, een bloedstollende beeldende performance over de Seriemoordenaar won het Amsterdam Fringe Festival en was in die hoedanigheid ook bij ons te zien. Ook de fysieke voorstellingen Luck en Someone or other stonden in Theater Kikker.

Foto's: Bart Grietens
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ