Banaan en Oestermes - Hotel Modern

di 28 t/m do 30 november

Banaan en Oestermes

Hotel Modern

In het theater verrijst een museum van karton. Hierin wordt alles wat de mensheid produceert tentoongesteld: van wc-borstels en potten pindakaas tot een verzameling soldatenhelmen en menselijke botresten.

Drie op hol geslagen suppoosten zijn verwoed bezig de gigantische berg spullen te groeperen en categoriseren. Ze maken daarbij fascinerende stillevens, ontdekken het verband tussen bloemkolen, schedels en badsponsjes, ze persen poëzie uit een fles wc-eend en arrangeren een ontmoeting tussen een ballon en een cactus. Het is een duizelingwekkende zoektocht naar steeds nieuwe beeldengroepen en het publiek surft mee op deze woeste beeldenstroom. Banaan en Oestermes is ongepolijst en eigenzinnig beeldend theater vol onverwachte wendingen en associatieve vrolijkheid waarin niet mensen, maar hun spullen de hoofdrol vervullen.
terug <

koop tickets >
data & tijden
voorstellingsinformatie
website
makers
Pauline Kalker, Herman Helle, Arlène Hoornweg, Maartje van den Brink
spelers
Herman Helle, Arlène Hoornweg, Pauline Kalker
Locatie
Grote Zaal

Hotel Modern werd opgericht door actrices Pauline Kalker en Arlène Hoornweg en beeldend kunstenaar Herman Helle. Zij smeden toneel, beeldende kunst, muziek, film, mime en poppenspel samen tot vernieuwende, toegankelijke en eigenzinnige voorstellingen vol verbeeldingskracht. Hotel Modern maakt zowel vrolijk als aangrijpend werk. De groep verwierf grote internationale bekendheid met de voorstellingen De Grote Oorlog (terug in Theater Kikker in mei 2018) en Kamp, waarbij met poppen, camera’s, maquettes en een live uitgevoerde soundtrack de gruwelen van oorlog en volkerenmoord worden verbeeld. Ze spelen hun voorstellingen in heel Europa, de Verenigde Staten en Canada maar ook in Japan, China, Rusland en Australië. Maar ze zijn sinds jaar en dag al te zien in Utrecht, in ons theater met voorstellingen als Vliegboot Moederschip (****), Kamp, Heden Stad, De Grote Oorlog (****) en Garnalen Verhalen (****)

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ