BAMBIERAMBAM: Eleonora - Bambie / Jochem Stavenuiter

do 01 januari

BAMBIERAMBAM: Eleonora

Bambie / Jochem Stavenuiter

Eleonora uit 2008 is door het gebruik van tekst een atypische Bambie-voorstelling. In een autobiografische monoloog verhaalt Jochem Stavenuiter over zijn moeder die getroffen werd door een hersenbloeding, toen hij vijftien was. Een voorstelling over vergeten wie je bent, over de wekelijkse bezoeken aan een tehuis én over de zoon die toe moet zien hoe zijn moeder steeds verder uit zijn leven verdwijnt.

Deze voorstelling is ook te zien in combinatie met Bambie 10. Bestel hier je combiticket.
terug <

voorstellingsinformatie
Locatie
Kleine Zaal
eleonora
Ben van Duin

Mimetheatergroep Bambie, bestaande uit Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter, is sinds jaar en dag vaste bespeler van ons theater. In 2011 presenteerden Bambie en Theater Kikker onder de verzamelnaam Bambierambam in tien dagen maar liefst veertien verschillende voorstellingen. Een feestelijke week met staande ovaties. De reden voor Theater Kikker om Bambie, acht jaar na de eerste editie, uit te nodigen voor een nieuwe Bambierambam. Opnieuw om hun rijke oeuvre te ontsluiten, om oude fans de gelegenheid te geven voorstellingen te zien die indertijd gemist zijn, om jonge mensen kennis te laten maken met Bambie, maar vooral ook om in één groot overzicht van zeven deels legendarische voorstellingen de bijzondere waarde te tonen van een mimegroep die uniek is in Nederland.

Bambie heeft een unieke stijl: woordloos theater met een grote poëtische kracht, melancholiek en absurdistisch. De voorstellingen van Bambie weten te ontroeren, te verwonderen en te amuseren (humor en zelfspot zijn nooit ver weg). Laat je meenemen in een wereld waarin de logica een andere is dan die van onze alledag, maar tegelijk een wereld die in zichzelf volstrekt ‘logisch’ lijkt. Hoe vreemd de gebeurtenissen en handelingen ook lijken, in de toneelwerkelijkheid van Bambie zijn ze volstrekt vanzelfsprekend.

Ben van Duin

terug naar boven Λ