BAMBIERAMBAM: Bambie Treize - Bambie

do 01 januari

BAMBIERAMBAM: Bambie Treize

Bambie

Bambie Treize uit 2008 voert ons naar wat lijkt op een filmdecor uit een klassieke Franse film vol schuldige hoekjes en gênante close-ups. In een spel met kenmerken van klassieke slapstick, tonen Ibelisse Guardia, Klaus Jürgens en Jochem Stavenuiter ons een treurige (maar vrolijk stemmende) driehoeksverhouding die leidt tot een opeenvolging van stiekeme ontmoetingen en ontsnappingspogingen.

Deze voorstelling is ook te zien in combinatie met Heen. Bestel hier je combiticket.
terug <

voorstellingsinformatie
Locatie
Grote Zaal
Bambie_Treize
Ben van Duin

Mimetheatergroep Bambie, bestaande uit Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter, is sinds jaar en dag vaste bespeler van ons theater. In 2011 presenteerden Bambie en Theater Kikker onder de verzamelnaam Bambierambam in tien dagen maar liefst veertien verschillende voorstellingen. Een feestelijke week met staande ovaties. De reden voor Theater Kikker om Bambie, acht jaar na de eerste editie, uit te nodigen voor een nieuwe Bambierambam. Opnieuw om hun rijke oeuvre te ontsluiten, om oude fans de gelegenheid te geven voorstellingen te zien die indertijd gemist zijn, om jonge mensen kennis te laten maken met Bambie, maar vooral ook om in één groot overzicht van zeven deels legendarische voorstellingen de bijzondere waarde te tonen van een mimegroep die uniek is in Nederland.

Bambie heeft een unieke stijl: woordloos theater met een grote poëtische kracht, melancholiek en absurdistisch. De voorstellingen van Bambie weten te ontroeren, te verwonderen en te amuseren (humor en zelfspot zijn nooit ver weg). Laat je meenemen in een wereld waarin de logica een andere is dan die van onze alledag, maar tegelijk een wereld die in zichzelf volstrekt ‘logisch’ lijkt. Hoe vreemd de gebeurtenissen en handelingen ook lijken, in de toneelwerkelijkheid van Bambie zijn ze volstrekt vanzelfsprekend.

Ben van Duin

terug naar boven Λ