BAMBIERAMBAM: Bambie 8 - Bambie

za 07 december 2019

BAMBIERAMBAM: Bambie 8

Bambie

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Bambie? Bekijk hier alle voorstellingen van Bambie
Bambie 8 uit 2003 was indertijd de doorbraak van het gezelschap. De voorstelling kreeg de mimeprijs 2003 en was in de afgelopen vijftien jaar op vele (ook internationale) podia te zien. In het decor van een keuken (die zowel slagveld kan zijn als landschap voor gevaarlijke avonturen) laten drie mannen (Paul van der Laan, Jochem Stavenuiter en Gerindo Kartadinata) in volstrekte eerlijkheid en ongepantserd hun gevoel, verdriet, boosheid en angst de vrije loop .Geïnspireerd door de films die regisseur Werner Herzog en acteur Klaus Kinski samen maakten onderzoekt Bambie hoeveel emotie een mens aankan. De samenwerking tussen Kinski en Herzog was op zijn zachtst gezegd explosief. Het maken van elke film was een strijd op leven en dood: ze wisten dat ze bij elkaar het beste naar boven konden halen, maar de haat en de liefde die daarbij aan de oppervlakte kwamen zijn voor een mens bijna ondraaglijk.

De voorstelling is ook te zien in combinatie met Bambie 1.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Locatie
Grote Zaal
Bambie_8
Ben van Duin

Mimetheatergroep Bambie, bestaande uit Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter, is sinds jaar en dag vaste bespeler van ons theater. In 2011 presenteerden Bambie en Theater Kikker onder de verzamelnaam Bambierambam in tien dagen maar liefst veertien verschillende voorstellingen. Een feestelijke week met staande ovaties. De reden voor Theater Kikker om Bambie, acht jaar na de eerste editie, uit te nodigen voor een nieuwe Bambierambam. Opnieuw om hun rijke oeuvre te ontsluiten, om oude fans de gelegenheid te geven voorstellingen te zien die indertijd gemist zijn, om jonge mensen kennis te laten maken met Bambie, maar vooral ook om in één groot overzicht van zeven deels legendarische voorstellingen de bijzondere waarde te tonen van een mimegroep die uniek is in Nederland.

Bambie heeft een unieke stijl: woordloos theater met een grote poëtische kracht, melancholiek en absurdistisch. De voorstellingen van Bambie weten te ontroeren, te verwonderen en te amuseren (humor en zelfspot zijn nooit ver weg). Laat je meenemen in een wereld waarin de logica een andere is dan die van onze alledag, maar tegelijk een wereld die in zichzelf volstrekt ‘logisch’ lijkt. Hoe vreemd de gebeurtenissen en handelingen ook lijken, in de toneelwerkelijkheid van Bambie zijn ze volstrekt vanzelfsprekend.

Ben van Duin

terug naar boven Λ