Bambie C - Bambie

vr 13 november

Bambie C

Bambie

Deze voorstelling gaat door met een maximum van 30 bezoekers.

Wat voor veel mensen tot frustraties leidt, de anderhalve meter samenleving, betekent voor de mimers van Bambie een bron van inspiratie. De voorstelling Bambie C gaat over naar binnen kijken versus naar buiten kijken.

In deze absurdistische voorstelling zien we twee mannetjes op toneel. Gescheiden door een wand verblijven zij ieder in hun eigen ruimte. We kijken bij hen naar binnen en zijn er getuige van hoe zij bij zichzelf naar binnen kijken. Wat betekent het om niet naar buiten te kunnen. Geen fysiek contact te hebben. Elkaar niet te zien.

Via beeldende handelingsreeksen en hoorbare telefoongesprekken, met elkaar en met fictieve mensen buiten de theatrale ruimte, verbeelden de mannetjes begrippen als: “je zorgen maken” en “eenzaamheid” maar ook “loslaten, en alles op zijn beloop laten”. De voorstelling eindigt met een hilarische anderhalve meter-choreografie met twee winkelwagentjes en verschillende mensen uit het publiek. Lachen om de vreemde wending die ons toch al vreemde leven ineens kreeg, is de beste manier om de energie te vinden om door te gaan.

Deze voorstelling is te zien op 24 oktober en op 13 november.
terug <

uitverkocht >
data & tijden
voorstellingsinformatie
Spel
Jochem Stavenuiter, Paul van der Laan
Regie/dramaturgie
Marijn van der Jagt
Decor-advies
Hester Jolink
Techniek
Manuel Boutreur
Locatie
Grote Zaal
Bambie C

Bambie C is een troostrijk kleinood, waarin je een beetje kunt lachen om de vreemde capriolen die het leven met ons uithaalt.

Mimetheatergroep Bambie (Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter) telt al meer dan twintig jaar door met beeldend, poëtisch en geestig theater over figuren die worstelen met krachten die hun lichamen te boven gaan. Bambie was jarenlang een graag geziene gast in Kikker, met als hoogtepunt Bambierambam (2011), een tiendaags eigen festival met reprises van vele eerdere voorstellingen. Na een lange pauze kwam Bambie in december 2016 terug in Theater Kikker met Bambie Nul. Een voorstelling die werd geselecteerd voor festival Kikker Kiest. Jochem en Paul hadden de smaak te pakken en kwamen terug met Bambie is Back! Hiervoor werkte de groep samen met De Eef van Breen Group. Afgelopen seizoen kwam een lang gekoesterde droom van Theater Kikker uit want in december presenteerden we een nieuwe Bambierambam. Bambie C is een gelegenheidsproject rondom de Coronacrisis. Later staan Heen en Bambie 20 (verplaatst door corona) nog op het programma. Kaartverkoop hiervoor start later dit jaar.

 • what-you-see
  >

  What You See: Radical Tenderness - What You See Festival 2020 / Donna Chittick, Wat We Doen, ea

  dans  theater

  What You See: Radical Tenderness - What You See Festival 2020 / Donna Chittick, Wat We Doen, ea

  dans  theater

 • anoek_nuyens
  >

  De Zaak Shell - Anoek Nuyens & Rebekka de Wit / Frascati Producties

  theater

  De Zaak Shell - Anoek Nuyens & Rebekka de Wit / Frascati Producties

  theater

 • de_theatertroep_speelt_kaal
  >

  De Theatertroep speelt…Kaal - De Theatertroep

  theater

  De Theatertroep speelt…Kaal - De Theatertroep

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ