Bambie 20, een woede choreografie - Bambie

zo 25 t/m ma 26 april

Bambie 20, een woede choreografie

Bambie

Door de verlening van de lockdown kan deze voorstelling helaas niet doorgaan. Heb je tickets, dan ontvang je van ons bericht.

Woede is ‘een gast die alleen onder strenge voorwaarden welkom is’ stelt filosoof Peter Sloterdijk. Maar het is óók veranderende, creatieve en zelfs heldhaftige kracht. Wie explodeert wordt één met z’n impulsen en heeft even geen last van twijfels.

In Bambie 20 krijgt de woede helemaal de ruimte, in absurdistische, fysieke uitvergrotingen met herkenbare trekjes. De drie figuren op het toneel zijn door woede bevangen, en hun aanvallen zorgen voor een anderhalf uur durend non-stop vrolijkmakend en bevrijdend conflict. In alle mogelijke vormen van implosies en explosies leven ze zich uit. Op elkaar en zichzelf, op het leven in het algemeen, op de krant en op het interieur.

De spelers en makers van Bambie 20: Gerindo Katardinata, Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter maakten eerder Bambie 6 en Bambie 8, die allebei de VSCD-Mimeprijs wonnen. Geluidenmagiër Wim Conradi ondersteunt de voorstelling ritmisch en muzikaal.
terug <

afgelast >
data & tijden
voorstellingsinformatie
website
Idee en spel
Jochem Stavenuiter, Paul van der Laan, Gerindo Kartadinata
Eindregie
Marijn van der Jagt
Spelcoach
Ibelisse Guardia Ferragutti
Geluidsontwerp
Wim Conradi
Lichtontwerp & techniek
Manuel Boutreur
Beeld
Hester Jolink
Kostuums
Atty Kingma
Productie
Lena Meijer
Locatie
Grote Zaal
bambie 20
Ben van Duin

Mimetheatergroep Bambie (Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter) telt al meer dan twintig jaar door met beeldend, poëtisch en geestig theater over figuren die worstelen met krachten die hun lichamen te boven gaan. Bambie was jarenlang een graag geziene gast in Kikker, met als hoogtepunt Bambierambam (2011), een tiendaags eigen festival met reprises van vele eerdere voorstellingen. Na een lange pauze kwam Bambie in december 2016 terug in Theater Kikker met Bambie Nul. Een voorstelling die werd geselecteerd voor festival Kikker Kiest. Jochem en Paul hadden de smaak te pakken en kwamen terug met Bambie is Back! Hiervoor werkte de groep samen met De Eef van Breen Group. Afgelopen seizoen was Jochem Stavenuiter te zien met zijn solo Frou Frou. Een lang gekoesterde droom van Theater Kikker kwam uit want in december van dit seizoen presenteerden we een nieuwe Bambierambam.

Ben van Duin
 • vormen_van_opdringerigheid
  >

  Vormen van Opdringerigheid - Kikker Stelt Voor: Collectief Het Paradijs

  theater

  Vormen van Opdringerigheid - Kikker Stelt Voor: Collectief Het Paradijs

  theater

 • soula_notos
  >

  Vertel!: Storytellingwalk Utrecht - Soula Notos i.s.m. Theater Kikker

  theater

  Vertel!: Storytellingwalk Utrecht - Soula Notos i.s.m. Theater Kikker

  theater

 • ECHO
  >

  ECHO - theatergroep ECHO

  theater

  ECHO - theatergroep ECHO

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ