Bambie 20, een woede choreografie - Bambie

  do 19 t/m za 21 maart

  Bambie 20, een woede choreografie

  Bambie

  Woede is ‘een gast die alleen onder strenge voorwaarden welkom is’ stelt filosoof Peter Sloterdijk. Maar het is óók veranderende, creatieve en zelfs heldhaftige kracht. Wie explodeert wordt één met z’n impulsen en heeft even geen last van twijfels.

  In Bambie 20 krijgt de woede helemaal de ruimte, in absurdistische, fysieke uitvergrotingen met herkenbare trekjes. De drie figuren op het toneel zijn door woede bevangen, en hun aanvallen zorgen voor een anderhalf uur durend non-stop vrolijkmakend en bevrijdend conflict. In alle mogelijke vormen van implosies en explosies leven ze zich uit. Op elkaar en zichzelf, op het leven in het algemeen, op de krant en op het interieur.

  De spelers en makers van Bambie 20: Gerindo Katardinata, Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter maakten eerder Bambie 6 en Bambie 8, die allebei de VSCD-Mimeprijs wonnen. Geluidenmagiër Wim Conradi ondersteunt de voorstelling ritmisch en muzikaal.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  website
  spelers/makers
  Gerindo Katardinata, Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter
  geluid
  Wim Conradi
  Locatie
  Grote Zaal
  bambie

  Mimetheatergroep Bambie (Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter) telt al meer dan twintig jaar door met beeldend, poëtisch en geestig theater over figuren die worstelen met krachten die hun lichamen te boven gaan. Bambie was jarenlang een graag geziene gast in Kikker, met als hoogtepunt Bambierambam (2011), een tiendaags eigen festival met reprises van vele eerdere voorstellingen. Na een lange pauze kwam Bambie in december 2016 terug in Theater Kikker met Bambie Nul. Een voorstelling die werd geselecteerd voor festival Kikker Kiest. Jochem en Paul hadden de smaak te pakken en kwamen terug met Bambie is Back! Hiervoor werkte de groep samen met De Eef van Breen Group. Afgelopen seizoen was Jochem Stavenuiter te zien met zijn solo Frou Frou. Een lang gekoesterde droom van Theater Kikker komt uit want in december van dit seizoen presenteren we een nieuwe Bambierambam.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ