.Ball - Guilherme Miotto / Corpo Máquina

do 01 januari

.Ball

Guilherme Miotto / Corpo Máquina

Als kleine jongen raakt de in Tilburg-Noord opgroeiende Nasser verslingerd aan de bal. Lange dagen maken ze met elkaar, hij en de bal. Soms zijn ze wel acht uur samen, altijd op straat. Nasser groeit uit tot een jongeman die door het eindeloze oefenen niet alleen de geheimen van ‘het ronde leer’ doorgrondt, maar ook het mysterie ervan weet te koesteren. In .Ball ontvouwt hij beiden.
Met zijn petje achterste voren, opgeschoren haardracht, smalle gelaat en postuur is Nasser een opvallende verschijning in de context van de hedendaagse dans. Zijn aanwezigheid in de theaterzaal veroorzaakt dan ook een levendige wrijving, die simpele vragen oproept als ‘wie is Nasser’ en ‘wie zijn wij’? Ze leggen bloot hoe het lichaam ons kan aanmoedigen om opnieuw positie in te nemen ten aanzien van gevestigde waarden en vooroordelen.
.Ball is een avondvullende cross over tussen freestyle voetbal en dans.
terug <

voorstellingsinformatie
website
choreografie
Guilherme Miotto
performer
Nasser El Jackson en een wisselend drietal straatvoetballers uit Tilburg en Breda
soundscape
Joel Ryan
stage design
Erik van de Wijdeven
dramaturg
Moos van den Broek
productie
Corpo Máquina
coproductie
DansBrant, Ballet National de Marseille en Festival Boulevard
Locatie
Grote Zaal
foto: Ernest Potters

Vanaf het moment dat choreograaf Guilherme Miotto zijn intrede deed in de Nederlandse dans introduceerde hij een eigen signatuur. Eerst als danser, later als maker van eigenzinnige radicale voorstellingen. .Ball past in een serie solo’s die Miotto maakt in samenwerking met in het oog springende bewegers die excelleren in hun discipline. Lineair gezien is .Ball de opvolger van Even Worse die in augustus 2017 met veel succes in première ging. .Ball is het eerste avondvullende project onder de vlag van Corpo Máquina.

.Ball is een stuk geworden over doorzettingsvermogen.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ