Baby Crazy - Hulst & Tarenskeen / Toneelgroep Oostpool

  vr 05 t/m za 06 november

  Baby Crazy

  Hulst & Tarenskeen / Toneelgroep Oostpool

  De 20-jarige Maria raakt zwanger na een onenightstand. Ze was de hipste girl in town, maar met een baby in haar buik voelt ze zich bijna ouderwets. Terwijl Maria ‘zwangerschap anno 2021’ probeert te definiëren, lijken haar vrienden precies te weten wat ze moet doen. Ondertussen zet Maria’s zwangerschap hen aan het nadenken over hun eigen toekomst. Haar vrienden blijken een stuk minder zelfverzekerd dan dat ze zich voordoen.

  In hun nieuwe melancholische komedie Baby Crazy zetten Jan Hulst en Kasper Tarenskeen vijf personages met totaal verschillende mensbeelden tegenover elkaar in de hoop dat ze iets leren over de wereld waarin we leven.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  concept en regie
  Jan Hulst & Kasper Tarenskeen
  tekst
  Kasper Tarenskeen
  spel
  Nadia Babke, Thomas Höppener, Tim Linde, Emma Pelckmans, e.a.
  scenografie
  Dennis Vanderbroeck
  kostuumontwerp
  Patricia Lim
  lichtontwerp
  Wiel Coopmans
  Locatie
  Grote Zaal
  Nicolien de Jong en Marijke de Gruyter

  Jan Hulst & Kasper Tarenskeen (1987 & 1988) schrijven en regisseren stukken over het epische en het alledaagse. Met een feilloos gevoel voor ironie nemen ze de prangende en minder prangende levensvragen van hun generatie onder de loep, tegen de achtergrond van het wereldnieuws. Begin 2019 presenteerden Hulst & Tarenskeen ASSAD, een mozaïekvertelling tegen de achtergrond van beslissende gebeurtenissen in de oorlog in Syrië. Hiervoor werden ze ondersteund door de Coproducers, een netwerk van – per seizoen 19/20 – 12 prominente theaters die jaarlijks twee voorstellingen helpen realiseren met een productiebijdrage en een groot aantal speelbeurten. Deze voorstelling was in februari 2019 te zien bij Theater Kikker. Onder de vlag van Frascati Producties maakten zij The Woods (2015), De Rekening (2016) en Scheeps-Horeca (2016, genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs en geselecteerd voor Circuit X en te zien tijdens de Voorjaarscollectie in Theater Kikker). Daarna maakten ze voor Oerol de locatie-voorstelling De Ilias (2016). In januari 2017 kwam de theaterhit Buut, De naderende dood! uit. In 2018 waagden ze zich aan een klassieker en herschreven ze Romeo & Julia in opdracht van Oostpool.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ