Atlantis - La Isla Bonita / Frascati Producties

ma 21 januari 2019

Atlantis

La Isla Bonita / Frascati Producties

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van La Isla Bonita / Frascati Producties? Bekijk hier alle voorstellingen van La Isla Bonita / Frascati Producties
Vijf hydrofeministische zeemeerminnen leggen hun onderwaterwereld bloot. Ze komen uit een onderwaterwereld waarin alles met elkaar in verbinding staat. Ze nodigen het publiek uit na te denken over hun eigen manier van denken, aan land. Geen draaikolk van doemscenario's, oordelen, principes en verwijten maar een uitnodiging om samen te gaan zwemmen, beter te kijken en opnieuw te herinneren. Een uitnodiging tot nieuwsgierigheid.

De zeemeerminnen nemen de toeschouwers mee naar hun wereld Atlantis, een verdronken eiland van afgestorven koraal diep in de zee. Terwijl hun schubben langzaam opdrogen in de theaterzaal, verlangen ze naar de vrije natuur, pure schoonheid en het eeuwige evenwicht tussen de elementen mens en de wereld. Hoe lang duurt het voor ze gaan stinken?
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
concept & spel
Luit Bakker, Milou van Duijnhoven, Mirthe Labree, Aukje Schaafsma en Lisa Schamlé
Eindregie
Paul van der Laan
Locatie
Grote Zaal
Bas de Brouwer

La Isla Bonita bestaat uit de performers Luit Bakker, Milou van Duijnhoven, Mirthe Labree, Aukje Schaafsma en Lisa Schamlé die in 2015 afstudeerden aan de opleiding Theatraal Performen van de Toneelacademie Maastricht. Hun afstudeervoorstelling La Isla Bonita (eindregie Jeroen De Man) werd een instant hit. Bij Frascati Producties maakten zij daarna La Lucha Libre. Het werk van La Isla Bonita is sterk beeldend en associatief, maatschappijkritisch, verfrissend en grappig.

“De vijf performers van La Isla Bonita werken sinds hun gelijknamige afstudeervoorstelling uit 2015 gestaag aan een sterk oeuvre van fysiek theater met maatschappelijke relevantie.”

Met vijf zeemeerminnen in vol ornaat valt er genoeg te lachen in Atlantis, en daar maken de performers van La Isla Bonita gretig gebruik van

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ