Assad - Jan Hulst & Kasper Tarenskeen / Frascati / Coproducers

  di 12 t/m wo 13 februari

  Assad

  Jan Hulst & Kasper Tarenskeen / Frascati / Coproducers

  Het begint allemaal in 1994, Western Eye Hospital London. Een arts maakt een kleine incisie in een opengesperd kinderoog. Phil Collins over de speakers, want daar wordt hij rustig van. Dan gebaart zijn assistent: telefoon, het is een noodgeval. Drie uur later zit de introverte oogarts in een privéjet richting geboortegrond en krijgt hij twee klappen te verwerken: zijn oudere broer, papa’s lieveling en beoogd troonopvolger, is dood. Omgekomen bij een verschrikkelijk auto ongeluk. Hij, de overgebleven broer, ooit zo kalm oogarts in Londen, wordt per direct in het leger klaargestoomd om zijn war-lord vader op te volgen als president. Inmiddels is Bashar al-Assad uitgegroeid tot een van de grootste oorlogsmisdadigers van onze tijd, ligt Syrië in puin en kleeft het bloed van honderdduizenden aan zijn handen.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  tekst en regie
  Jan Hulst en Kasper Tarenskeen

  Met Assad maken theatermakers Jan Hulst en Kasper Tarenskeen een portret van mensen in onmenselijke tijden. Ze doen een poging zich te verhouden tot de verschrikkingen die ze elke dag op het nieuws voorbij zien komen. Assad is een mozaïek van scènes die zich afspelen in de presidentiële vertrekken in Damascus, tussen de tempels van Palmyra, het hoofdkantoor van de Vogue in New York, Londen, Amsterdam en de hemel boven Aleppo.

  Jan Hulst & Kasper Tarenskeen (1987 & 1988) begonnen in 2014 als makers bij Frascati Producties. Inmiddels schrijven Hulst en Tarenskeen al hun theaterteksten zelf. Achtereenvolgens maakten zij The Woods (2015), De Rekening en Scheeps-Horeca. Scheeps- Horeca handelde over de Nederlandse koopvaardij geschiedenis was eerder in Theater Kikker te zien in de Voorjaarscollectie van 2016. Bovendien werd deze voorstelling genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs. Daarna maakten ze (in coproductie met Toneelgroep Oostpool en Frascati Producties) speciaal voor Oerol de locatievoorstelling De Ilias. In januari 2017 kwam Buut! De naderende dood uit. In 2018 waagden ze zich wederom aan een klassieker en herschreven ze Romeo & Julia in opdracht van Oostpool in een regie van Marcus Azzini, afgelopen seizoen te zien in Theater Kikker. Het werk van Hulst en Tarenskeen is actueel, spitsvondig en episch. Samen met De Coproducers (een samenwerking van Rotterdamse Schouwburg, Frascati, Theater aan het Spui, De NWE Vorst, De Verkadefabriek, Theater Kikker, Zwolse theaters en de Toneelschuur) en Frascati brengen zij nu hun nieuwe voorstelling.


  terug naar boven Λ