ASSAD - Jan Hulst & Kasper Tarenskeen in co-productie met Frascati Producties en Toneelgroep Oostpool & de Coproducers

di 12 februari 2019

ASSAD

Jan Hulst & Kasper Tarenskeen in co-productie met Frascati Producties en Toneelgroep Oostpool & de Coproducers

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Jan Hulst & Kasper Tarenskeen in co-productie met Frascati Producties en Toneelgroep Oostpool & de Coproducers? Bekijk hier alle voorstellingen van Jan Hulst & Kasper Tarenskeen in co-productie met Frascati Producties en Toneelgroep Oostpool & de Coproducers
Wat als geen enkele keus de juiste blijkt en ‘de goede zaak’ niet bestaat?

ASSAD is een mozaïekvertelling tegen de achtergrond van beslissende gebeurtenissen in de oorlog in Syrië. Met scènes die zich afspelen in de presidentiële vertrekken in Damascus, tussen de tempels van Palmyra, het hoofdkantoor van de Vogue in New York, in Londen, Tel-Aviv, Amsterdam en de hemel boven Aleppo. Het verhaal van vier individuen die verstrikt zijn geraakt in de grootste clusterfuck van onze tijd. Vier levens die voor altijd getekend zullen zijn door Bashar al-Assad. De verlegen student medicijnen die uitgroeit tot oorlogsmisdadiger.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
tekst en regie
Jan Hulst en Kasper Tarenskeen

Jan Hulst & Kasper Tarenskeen (Nederland, 1987 & 1988) maken sinds 2014 stukken bij Frascati Producties en Toneelgroep Oostpool. ASSAD is de eerste voorstelling met hun eigen stichting. Dit keer geen bewerking van een klassieker om via een omweg over het heden te spreken maar de open wond die Syrië is: een voorstelling gebaseerd op waargebeurde verhalen. ASSAD is een poging om gebeurtenissen, mensen en beslissingen te begrijpen. Daar, maar ook hier in Nederland. Juist de burgeroorlog in Syrië toont hoe moeilijk het is goed van kwaad te onderscheiden. En niet pas achteraf, maar nu, terwijl wij met onze borrelnootjes voor de televisie zitten.

Sanne Peper

hun voorstelling laat westers privilege op schrijnende wijze contrasteren met de onmenselijke gehaktmolen van de Syrische burgeroorlog

interview met makers Hulst & Tarenskeen
vx
Sanne Peper

In het verleden maakten Jan Hulst & Kasper Tarenskeen The Woods (2015), De Rekening en Scheeps-Horeca. Scheeps-Horeca handelde over de Nederlandse koopvaardij geschiedenis en was eerder in Theater Kikker te zien in de Voorjaarscollectie van 2016. Bovendien werd deze voorstelling genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs. Daarna maakten ze (in coproductie met Toneelgroep Oostpool en Frascati Producties) speciaal voor Oerol de locatievoorstelling De Ilias. In januari 2017 kwam Buut! De naderende dood uit. In 2018 waagden ze zich wederom aan een klassieker en herschreven ze Romeo & Julia in opdracht van Oostpool in een regie van Marcus Azzini, afgelopen seizoen te zien in Theater Kikker. Het werk van Hulst en Tarenskeen is actueel, spitsvondig en episch. Samen met De Coproducers (een samenwerking van Rotterdamse Schouwburg, Frascati, Theater aan het Spui, De NWE Vorst, De Verkadefabriek, Theater Kikker, Zwolse theaters en de Toneelschuur), Toneelgroep Oostpool en Frascati brengen zij nu hun nieuwe voorstelling.

 

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ