As you like it - Maatschappij Discordia

do 09 februari 2017

As you like it

Maatschappij Discordia

In 2017 is het vierhonderd jaar geleden dat Shakespeare stierf, aanleiding voor Discordia om zich weer eens vast te bijten in een van zijn werken: As you like it dat voor het eerst gespeeld werd in 1599 aan het hof van Elisabeth I. Het is niet alleen een vernuftige pastorale, maar – aldus Discordia – ook, voor wie het wil zien, een voorbode van  latere meesterwerken als King Lear en Hamlet. Virtuoos als altijd goochelt Shakespeare met vragen rond (seksuele) identiteit. Ideeën over romantische liefde en mannelijke superioriteit haalt hij meedogenloos onderuit. As you like it is met zijn ernstige ondertoon meer dan zomaar een klucht vol wrede familieverwikkelingen en onmogelijke liefdesintriges.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
met/door
Jan Joris Lamers, Annette Kouwenhoven, Maureen Teeuwen en Miranda Prein
foto: Bert Nienhuis

Maatschappij Discordia bestaat sinds 1981. In de afgelopen jaren presenteerde Theater Kikker met veel plezier alle edities van Weiblicher Akt van Discordia. Steeds zijn het vreugdevolle voorstellingen, waarin plezier in het vele mooie dat de wereldliteratuur te bieden heeft wedijvert met speelplezier, steeds losjes, alsof de dames ter plekke hun teksten proeven, elkaar ermee verrassen en uitdagen. Nu zet Discordia haar tanden in de komedie As you like it van William Shakespeare. Met hun bijna terloopse speelstijl is het de acteurs van Discordia toe te vertrouwen ons te doen geloven dat Shakespeare nog springlevend is.

foto's: Bert Nienhuis

„Als je poëzie gaat verklaren, dan dood je de poëzie”: zo luidt een terzijde in Shakespeares komedie As You Like It door Maatschappij Discordia. […]
Geen plot spelen en de poëzie haar raadselachtige betekenis gunnen, stelt hoge eisen aan de toeschouwer […] maar als je eenmaal de sleutel vindt, is het bijzonder spannend.

NRC -
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ