As the world Tsjechov - Alink & Plukaard

do 01 januari

As the world Tsjechov

Alink & Plukaard

In As the world Tsjechov duiken Alink&Plukaard in het oeuvre van de beroemde toneelschrijver Anton P. Tsjechov. Hij schreef zes toneelstukken die bol staan van mensen die dromen van een beter leven. De één droomt van de ultieme liefde, de ander van zijn geboortestad Moskou. Ruim een eeuw na Tsjechov’s dood, leven we in een tijd waarin alles kan en maakbaar is. Maar hoe maakbaar is het leven echt? Hoe ga je om met tegenslagen en wat doe je als je enkel een lamme arm krijgt van het reiken naar de sterren?  Yara Alink en Sander Plukaard maken er een geestig en intiem portret van over twee jonge mensen die overlopen van ambitie en idealen, maar hierdoor het gevaar lopen de realiteit uit het oog te verliezen.

EXTRA op di: nagesprek
terug <

voorstellingsinformatie
Tekst
Anton Tsjechov
Tekst, spel & idee
Yara Alink & Sander Plukaard
Eindregie
Koos Terpstra
©Sanne Peper

De snelle schakels in de tekstbehandeling creëren die specifieke sfeer van aangename doelloosheid waar de personages in Tsjechovs stukken zich ook zo graag in wentelen.

Yara Alink (1990) en Sander Plukaard (1989) studeerden in 2013 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Sinds dat jaar vormen zij samen het gezelschap Alink&Plukaard. Ze maakten tot nu toe twee producties: Who is / We are / Wanna be like Martha & George, waarbij ze met een knipoog naar Who’s afraid of Virginia Woolf? keken en een moderne versie van De Mensenhater. In het werk van grote toneelschrijvers zoeken zij naar thema’s die hen vandaag de dag bezighouden en waarmee ze een nieuw en eigentijds verhaal kunnen vertellen. Ze speelden eerder in Theater Kikker tijdens de Wintercollectie met Who is/We are waar ze zich van hun inventieve en geestige kant lieten zien.  Met De Mensenhater wonnen zij de Fringe Bronze Award 2014 op het Fringe Festival Amsterdam en toerden zodoende door het hele land. Nu wagen ze zich aan de grootheid Tjechov om te zien wat dat oplevert aan scenes over het nu.

Theaterduo gebruikt alleen actuele teksten uit klassiek werk - interview
vx
©Sanne Peper
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ